Најновије

ШОК У СИРИЈИ! Терористи које је ухватила сиријска војска открили да су их обучавали и опремали Американци

Група од 27 терориста који су се предали сиријској војсци изјавила је да су прошли обуку у америчкој војној бази, а то је потврдио током брифинга и контраадмирал Олег Журавлев, шеф центра руског Министарства одбране за сиријско помирење.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Како је додао, Сједињене државе су им такође дале своје оружје и возила.

- Као резултат сукоба, 27 људи је побегло, тренутно су под заштитом сиријских владиних снага у Палмири. Предали су десетине малокалибарског оружја, бацача граната и тешких митраљеза - рекао је Журалев.

У ноћи са 13. на 14. април, група терорсита, која је обучавана у бази америчких снага у близини логора Рукбан, покушала је да изађе из подручја Ат-Танф. Милитанти су планирали да се предају влади и врате у цивилни живот, рекао је Журавлев. На граници безбедносне зоне дужине 55 километара напао их је одред радикалне групе коју је подржао САД Јаш Магавир ал-Тхавра ("Револуционарна командна војска").

- Према сведочењу припадника илегалних наоружаних група које су се предале влади, Американци су их снабдевали возилима и оружјем. Амерички инструктори су их обучили за извршавање саботажа на нафтној и гасној и транспортној инфраструктури, као и за организовање тероризма делује на територији коју контролишу сиријске владине снаге - рекао је.

Оружани сукоб између сиријске владе и опозиционих група, укључујући терористе, почео је 2011. године. До 2016. године терористичке снаге су значајно биле потчињене, док су влада и опозиција закључиле примирје, а Руси, Иран и Турска су деловали као његови гаранти.

Руски Панцир-С оборио француски борбени авион Мираж! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА