Најновије

БОГАТАШИ ТРЉАЈУ РУКЕ! Ово су највећи профитери у доба кризе! Најбогатији човек на свету у плусу за чак 24 милијарде долара

Имовина шефа америчког "Амазона" Џефа Безоса, најбогатијег човека на свету, повећана је за 6,4 милијарде долара у само једном дану због рекордног раста цене деоница ове корпорације.

Џеф Безос (Фото: Јутјуб)

На Вол стриту цена деоница највећег светског онлајн трговца порасла је за 5,3 одсто на рекордних 2.283 долара. Тако се богатство Безоса, који има удео од 11,2 одсто у корпорацији, од почетка године повећало за 24 милијарде долара, те сада износи 138 милијарди долара.

"Амазон", гигант онлајн трговине, бележи снажан раст потражње пошто су класичне продавнице и продајни центри затворени због епидемије корона вируса. "Безосова" компанија је, у току светске пандемије, у марту запослила 100.000 радника у Сједињеним Државама, а сада најављује да ће запослити још 75.000.

Од кризе изазване пандемијом профитирала је и Безосова бивша супруга Макензи Безос, која је након развода од милијардера постала једна од најбогатијих жена света. Њен финансијски салдо је због раста цене деоница већи за 2,2 милијарде долара и сада износи на 44,8 милијарди долара.

Илон Маск, оснивач и директор компаније "Тесла", богатији је за око десет милијарди долара у односу на почетак године. Вредност акција компаније пре неколико недеља прво је доживела значајан пад - са више од 900 на мање од 400 долара - али се потом опоравила и достигла вредност од око 700 долара.

Успони и падови нису били толико драматични у компанији "Мајкрософт", али су кретања била слична. Од почетка године, богатство бившег директора "Мајкрософта" Стива Болмера повећало се за више од пет милијарди долара.

Пето место на листи милијардера који су се највише обогатили од почетка године заузима Лиу Јонгхао, који је својевремено основао компанију за производњу сточне хране "Њу хоуп" и данас спада у најбогатије Кинезе. Од почетка године, његово богатство се повећало за 3,8 милијарди долара.

Прочитајте ОВДЕ зашто су Немци одушевљени Ангелом Меркел.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА