Најновије

ДАЧИЋ: До Васкрса 10.000 Срба враћено из иностранства, 326 грађана тренутно чека повратак!

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да ће број српских држављана који су желели да се врате из иностранства због пандемија Цовид-19 до Васкрса достићи 10.000 и да је држава Србија успела пола од тих српских грађана да врати авионима, док је друга половина ишла друмским превозним средствима.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је нагласио да је Србија једна од ретких земаља која је организовала бесплатно враћање својих грађана, као и враћања странаца који су се затекли у Србији током пандемије вируса Ковид-19.

- Број Срба који су се вратили до Васкрса ће прећи 10. 000. Реч је о нашим сународницима којима смо помогли да се врате у Србији, половина авионима док половина аутомобилима, аутобусима - рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.

Како је казао, Министарство спољних послова се трудило да реформише свој рад и да приближе дипломатију грађанима, а не да буде привилегија.

- Циљ нам је да будемо у функцији обицних грађана наше земље, зато су сви наши веома одговорно приступили овом послу и зато смо омогучили да се амбасадори обраћају преко медија како би на неки начин били и дописници и сарадници - казао је Дачић.

У бившој Југославији, додао је он, имали смо дописнике наше телевизије, Тањуга, а сада сам тражио од амбасадора да се оспособе да дају језгровите и кратке изјаве.

Боцан Харченко пренео Београду моћну поруку Владимира Путина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА