Најновије

ШИПТАРИ ПОЛУДЕЛИ ОД ЧЕКАЊА НА СВОЈУ ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Курти питао Лајчака да ли је коначно убедио Београд!

На крају се додаје да су се Курти и Лајчак сагласили да дијалог може бити настављен након пандемије корона вируса.

Аљбин Курти (Фото: kryeministri-ks.net)

Вршилац дужности премијера привремених приштинских институција Аљбин Курти питао је данас у телефонском разговору Мирослава Лајчака, специјалног известиоца ЕУ за дијалог Београда и Приштине, "да ли је убедио српску страну да одустане од идеје о размени територија" између Београда и Приштине, саопштила је влада у Приштини.

Курти је данас, како је потврђено из владе, разговарао телефоном са Лајчаком о епидемиолошкој ситуацији на Косову и мерама које је влада предузела у циљу спречавања ширења корона вируса, као и о наставку дијалога између Приштине и Београда.

У саопштењу се наводи да је Лајчак информисао Куртија да тренутно анализира постигнуте споразуме између Београда и Приштине, као и да води разговоре са странама које ће бити укључене у тај процеш, пренело је Косово онлајн.

Курти је с друге стране, наводи се даље у саопштењу, рекао да је влада тренутно фокусирана на борбу против КОВИД-19 и да све политичке странке на Косову сада морају бити уједињене.

- Курти је питао Лајчака и да ли је убедио српску страну да одустане од идеје о размени територија између Косова и Србије - пише у саопштењу.

На крају се додаје да су се Курти и Лајчак сагласили да дијалог може бити настављен након пандемије корона вируса.

Лајчак је данас разговарао с представницима Српске листе и Аљбином Куртијем о наставку дијалога као и о борби против корона вируса.

На званичној Фејсбук страници Српске листе објављено је да су председник Српске листе Горан Ракић и потпредседник странке Игор Симић разговарали са Лајчаком о заједничким напорима за сузбијање пандемије, као и о потреби да се спрече било какве једностране акције које могу додатно да отежају дијалог.

Лајчак такође је на свом Твитер налогу поделио ту вест и истакао да је обавио користан разговор са Ракићем и Куртијем, као и да су теме биле наставак дијалога и борба против корона вируса.

Укидање ванредног стања зависи само од једне ствари! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА