Најновије

СЗС ТРАЖИ ОД ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Повуците пропуснице за полицијски час издате напредњацима! Зашто сте омогућили овакву срамну поделу грађана?

Савез за Србију саопштио је да је омогућавање страначким функционерима и активистима СНС-а да се слободно крећу у време полицијског часа још једно понижење свих осталих грађана.

Представници СзС (Фото: Јутјуб)

“Примери из Обреновца, Старог града, Алексинца, Суботице и других општина показују да за људе са чланским картама, поготово функционере и одборнике и њима блиске људе нема полицијског часа. Тих злоупотреба било је од самог почетка ванредног стања, али су оне након увођења ригорозних викенд полицијских часова постале масовне”, наводи СзС.

У саопштењу СзС се као доказ за ову тврдњу наводи број аутомобила на улицама у периоду када је “тотални” полицијски час.

“Значајан број локалних самоуправа издао је пропуснице одборницима владајућих странака иако се те скупштине нису састале од увођења ванредног стања. Већина од њих, као што је пример на Врачару, реализују политичке задатке за време епидемије”, наводи СзС и додаје:

“Тражимо да се хитно повуку све пропуснице које су издате из политичких разлога и да лица која имају дозволу на возилима имају видљиву ознаку за то. Грађани не смеју да трпе понижење каквом су сада изложени и које представља кршење свих домаћих прописа и међународних конвенција и асоцира на најгора времена. Питамо Владу Србије и Кризни штаб зашто су омогућили овакву срамну поделу грађана Србије за време ванредног стања?”.

Прочитајте ОВДЕ шта је Бошко Обрадовић поручио Александру Вучићу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА