Најновије

ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ ПОНОВО ДИГАО СРБИЈУ НА НОГЕ: Људи, не морате да пређете Албанију, не морате да узмете пушку, већ...

Пулмолог Бранимир Несторовић прокоментарисао је најновије мере у борби против коронавируса у Србији.

Пулмолог Бранимир Несторовић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће од суботе, 4. априла од 13 часова ступити на снагу забрана кретања током целог викенда, до понедељка, 6. априла до 5 часова ујутру.

Вучић је навео да су викенди представљали највећи проблем што се тиче придржавања мера од стране грађана. Председник је додао да је нова мера која је донета на седници два Кризна штаба, да се забрањује окупљање за више од двоје људи на једном месту.

- На вечерашњој седници кризних штабова донета је одлука о забрани кретања од суботе од 13 часова до понедељка у 5 ујутру. Одлучили смо се за ову меру јер ће пре свега бити лепо време па би могло да се деси као прошли викенд да сви изађу напоље, да се не придржавају претходних мера. Мислим да је ово добра мера. Такође, ми смо у предности у односу на друге земље јер нисмо искористили своје капацитете, као што је то случај рецимо у Немачкој, да не спомињем Италију, Шпанију. Набављамо још медицинске опреме. Кажу: Набавите респираторе. Схватате ли да их нема на тржишту?! Јако је тешко доћи до њих. У наредном периоду дисциплина је кључна. Људи, не морате да пређете Албанију, не морате да узмете пушку, треба само да седите код куће, три, четири недеље - рекао је доктор Несторовић.

Он је појаснио шта тачно значи експоненцијална крива епидемије о којој сви причају.

- Задовољни смо ситуацијом јер немамо експоненцијалну криву. То вам је оно кад број заражених иде иде, па одједном скочи нагло. Е, то ми немамо још, а четврта је недеља, што је добро - каже Несторовић.

Прочитајте ОВДЕ како је Александар Вучић поново запретио грађанима Србије.

Извор: ТВ Пинк/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА