Најновије

КАО У ВРЕМЕ ШТАЗИЈА! Немци пријављују рођаке који се приближе на мање од два метра!

Немци који поштују закон врло ревносно помажу полицији да пронађе оне који се не придржавају мера о социјалној дистанци, пријављујући странце, рођаке и комшије ако не држе прописано одстојање.

Лекари у Немачкој имају пуне руке посла због короне (Фото: Јутјуб)

Полиција у тој земљи добија "дојаве" о непоштовању мера држања одстојања, о такозваним корона-журкама, али и о онима који одлазе у викендице.

Правила која су уведена у марту о затварању ресторана, пабова, спортских приредби и забрани масовних окупљања задају доста посла немачкој полицији.

"Ми добијамо дојаве о отвореним ресторанима или о окупљању великог броја људи у парковима", рекла је портпаролка полиције.

Минхенска полиција добија око 150 позива дневно у којима грађани пријављују кршење правила о спречавању ширења коронавируса.

Рафаел Бер, професор криминологије и социологије на Хамбуршкој полицијској академији, наводи да људи који пријављују грађане Берлина који се упуте у викендице донекле "трују цивилизовано понашање".

"Неким људа недостаје грађанске храбрости да се супротставе другима, али их пријављују полицији", рекао је Бер, додајући да се полиција сећа како је то функционисало пре 30 година док је постојао озлоглашени Штази.

Прочитајте ОВДЕ када је почео биолошки рат против Русије.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА