Најновије

СРЂАН НОГО БЕЗ ПАРДОНА: Вучића ставити у карантин, лудницу или затвор!

Ванредно стање је уведено, наводно, ради спечавања ширења корона вируса, али уместо заштитних, власт предузима само репресивне мере против грађана. О политичким злоупотребама пандемије и њеним последицама, за Магазин Таблоид говори народни посланик Срђан Ного, који истиче да га не би изненадило да Александар Вучић ускоро буде затворен у неки карантин, у лудницу или затвор, као што је и заслужио.

Срђан Ного (Фото: ХелмКаст)

МТ: Потписали сте захтев за одржавање седнице Народне скупштине, на којој би се расправљало о неуставном увођењу ванредног стања. Како коментаришете одговор Маје Гојковић?

СН: Она је очито преузела кривицу на себе за извршени државни удар и уклањање Народне скупштине, као носиоца суверене власти, током ванредног стања. Маја Гојковић је званично одговорила да су Александар Вучић и Ана Брнабић од ње тражили да закаже седницу парламента, али да је она, имајући у виду препоруку Владе којом се забрањују скупови преко 50 људи, на основу сопствене процене закључила да нема услова за одржавање седнице Народне скупштине и да ванредно стање треба да уведу председник Републике, председник Народне скупштине и председник Владе. И то у моменту када раде кафићи, ресторани, кладионице, све продавнице и тржни центри.

Свима је јасно да Маја Гојковић не би могла да донесе такву одлуку, али је овим дописом признала дело и за то ће одговарати, кад тад. Ово је класичан пример напредњачког безобразлука, где Гојковићева каже да јој се обратила и Ана Брнабић, која је пре него што је тражила од Маје увођење ванредног стања донела препоруку да се не одржавају скупови у затвореном са више од 50 људи.

Само напредњачком мозгу може да падне на памет овакав одговор. Јасно је и да Александар Вучић нема поверења у посланике, чак ни у оних 92 посланика СНС, из разлога што је већ предао листу кандидата за изборе који су отказани, а на којој нема већине садашњих посланика.

МТ: Зашто посланици Савеза за Србију нису потписали тај захтев?

СН: Свим посланицима је упућен тај захтев, али од 250 само нас 8 је потписало захев за заказивање седнице Народне скупштине. Мене не чуди уопште тај податак, очекиван је. Па, нема разлике између политике СНС и СзС. Ово није први пут да су посланици Савеза за Србију кооперативни према Вучићу. Сетите се само седнице о Косову и Метохији, када је Вучић дошао у Скупштину. Замислите да су тада дошли посланици опозиције, што сам ја заговарао, и постављали му питања о његовом плану, шта је преговарао и обећавао. Он то не би издржао. Али они су га спасили, остали су у бојкоту.

Њихов недолазак је и логичан, јер они имају исту политику. И за њих је Косово изгубљено, и није Србија, зато нису доши, да не би морали то да кажу. Уосталом, сви они су гласали за извештај владе о Бриселским споразумима 2013. године, и подржали Вучића у томе. Мени је жао што су и неке моје дојучерашње колеге усвојили такву политику.

МТ: Како објашњавате одлуку „праве опозиције" да не критикује власт док траје ванредно стање?

СН:Већ сам делимично објаснио. То је логично, имају исту политику и исте газде. Они су подржали мере Александра Вучића, чак и дају предлоге којима показују да су им политике исте. Тако, на пример, предлажу одлагање плаћања обавеза, дугова, комуналија, баш као и власт, уместо да траже ослобађање од плаћања, и отпис дугова.

Савез за Србију је упућивао чак и јавне похвале Ани Брнабић преко својих твитераша. Док су они хвалили Брнабићку, јер је глумила оштрину на намештеној провокацији на конференцији за штампу, ја сам упозорио Вучића да веже кучку, да не режи и не лаје на конференцијама за штампу, јер ако тако настави неће му помоћи ни ванредно стање, и слободно може да се сам обеси о ветрогенераторе што је помињао.

Објавио сам и аусвајс који је потписао њен деда, усташки сатник, Стјепан Брнабић, за време Другог светског рата, и показао на сурову игру историје, да данас унука усташког сатника, одлучује о слободи кретања, само сада у самој Србији.

Очито је и да оне што сте назвали „права опозиција", са све наводницима, ухватила паника, а не само Вучића. Прво, уплашени су ванредним стањем, затим уплашени су развојем догађаја у свету јер су и политичари „праве опозиције", а поготову они из Савеза за Србију, реликт бивше власт, потпуно везани за Сороша и глобалисте.

То најбоље показују разговори власти и опозиције на ФПН у организацији Сороша, где су сви морали да се појаве. И трећа ствар која их плаши, и то им је заједничко са Вучићем, је повратак наших држављана из дијаспоре.

За последњих 20 година милион људи је побегло из Србије, а кривци за лоше стање у Србији због кога су бежали су они који су били на власти у том периоду. Иако су били ван Србије, сви су уредно гласали, само нису знали за то.

Е сада су ту, њихове гласове неће моћи да злоупотребе, они неће подржати никог ко је био на власти, већ искључиво нове опције, које ће се обавезати да ће очистити све досадашње политичаре и свести их на праву меру, односно процесуирати их и одузети им незаконито стечену имовину. Е, то све њих јако плаши.

Зато су они кооперативни и максимално излазе у сусрет Вучићу, и поред ранијег договора су свесни да су заједно у проблему и зато ће покушати да направе концетрациону владу и одложе изборе у нади да ће се ти људи вратити преко, а да ће они заједно некако успети да сачувају позиције и спасу се одговорности.

МТ: Шта очекујете, докле ће Вучић ићи у злоупотреби ванредног стања?

СН:Злоупотребе се већ дешавају и свакако ће их бити све више. Већ сам јавно указивао на постојање спискова неподобних противника режима, на принудно затварање у болнице за зараженим, на противуставне и противзаконите уредбе, стварање вануставних центара моћи. И овде је питање шта је Вучић у стању да исконтролише и на шта да утиче. Иако је увео ванредно стање са жељом да продужи власт, јасно је да је Александар Вучић готов и да више неће моћи да влада.

То је и њему самом јасно. То нису само унутрашњи проблеми. Он је направио страховите грешке на међународном плану и сада је то стигло на наплату. Вучић је учинио страшна злодела српском народу. Али још увек има могућност да учини и много доброга.

Требало би да се руководи примером Јељцина, само мора бити свестан да је већ 12 и 5, и да сваким сатом губи могућност да било шта уради.

Морају се очистити и обновити институције, увести обавезна изјава за сваког ко претендује на јавне функције и одговорност за свакога. Он мора отворити простор за нове људе који могу да очисте и промене систем. То не може бити нико ко је до сада био на власти и ко је повезан са оваквим системом, нити му било ко од њих може дати гаранције да неће одговарати.

Њему је то јасно, само остаје да се види да ли ће изабрати да учини на крају добро за свој народ или ће у својој сујети изабрати сценарио који ће бити кобан и за њега и његове ближње, и продужити агонију српског народа.

МТ: Да ли се може догодити да Вучић из ванредног стања изађе јачи него што је био?

СН: Александар Вучић је хелијумски балон, надуван до пуцања. Питање је кад ће да пукне. Не би ме изненадило да већ сутра или за неколико дана Вучић падне с власти.

МТ: Ко може да га обори?

СН: Може народ који он злоставља, а то могу да ураде и они који су га довели на власт. Џорџ Сорош и његова екипа, они су овде прави господари живота и смрти, који су све опљачкали и упропастили. Смешно је рећи да Вучић има власт, он је само лист на ветру. Уопште ме не би изненадило да РТС објави вест да је Вучић заражен корона вирусом и да је спакован негде у карантин или да му је нагло позлило од стреса, после чега је упућен на психијатријско лечење. Могуће је да се објави да је подлегао неким обољењима или чак да је ухапшен. То не би било изненађење, све је могуће, осим да побегне из земље.

МТ: Ко ће га ухапсити?

СН: Они који су га и довели на власт. Вучићево време је прошло, а нема где да се сакрије. Кад дефинитивно буде пуштен низ воду, с политичке сцене ће га елиминисати неко из његовог окружења. Можда се то деси и сад, док траје ванредно стање.

МТ: Сабирни центар на Сајму изгледа сабласно. Вучић се обрадовао страху који је изазвао код грађана, па је најавио да ће смислити нешто још страшније. Шта може да уради?

СН: Он сваки дан толико времена проводи пред камерама да је изгубио осећај када се снима, а када не. Зато је могао и да каже једну такву ствар. Није више битно шта он може да уради, него шта још и докле ми можемо да трпимо. Јасно је да је после овог ванредног стања он готов, а питање је да ли ће народ издржати и до његовог окончања, или ће изаћи на улице и током ванредног стања.

Погледајте само Париз, где се и у ванредном стању грађани изашли на улице да протестују. Или пак наш пример из Баната, из Делиблата, где су грађани протествовали против насељавања миграната

МТ: Ко ће се, осим нас двојице, наћи на његовом списку за одстрел, међу оних 1.100 неподобних, чије хапшење предлаже Вучићев саветник и бот Небојша Крстић?

СН: Списак постоји и подељен је по сегментима, у зависности од тога колико смета нека особа. На списку је, осим Вас, и главни и одговорни уредник Магазина Таблоид Милован Бркић, као и пола редакције Таблоида. У врху списка су поред мене и неки људи из мог блиског окружења. Највише треба да се брине Вучићево окружење, високи функционери СНС, и то они из изворног СНС, као и из коалиционог партнера СПС.

Много се људи интересовало да ли су на списку, озбиљно забринути за своју безбедност, како оних из власти, тако и из опозиције. Рећи ћу Вам и ко није на списку - лидери СзС и оног што сте назвали „права опозиција" Драган Ђилас, Млађан Ђорђевић, Вук Јеремић, Зоран Лутовац, Небојша Зеленовић, Душан Петровић, Саша Пауновић, Мариника Тепић,.. Чување списка на сигурном је најбољи начин да се сви они који теже неким екстремним потезима, одврате од таквих сулудих намера.

МТ:Новинарска екипа КТВ Зрењанин је ухапшена на основу дојаве да се није дезинфиковала. Да ли је то модел по коме ће власт терорисати свакога ко јој засмета?

СН: Да, то је један од начина за злоупотребе. Министарство правде, којим руководи министарка Нела Кубуровић Кисић, донело је скандалозну препоруку јавним тужилаштвима да обавезно траже притвор за сва лица која прекрше меру самоизолације, и да надлежни органи приликом одређивања притвора неће водити рачуна само о роковима прописаним у ЗКП већ и о здравственим карантинским прописима, што је недопустиво за кривични поступак.

Сада и њена заова, докторка Кисић, позната као др Лапсус, може да шаље људе у притвор. Имамо и обавезно масовно тестирање и обавезну изолацију на Сајму за оболеле са блажим симптомима, и јако опасну изјаву др Предрага Кона, који је рекао да уколико се разболи цела породица, са лакшим симптомима, раздвајаће родитеље и децу. Ја им кажем да се не шале својом главом.

Како буду радили нашој деци, гарантујем да ће исто тако бити њиховој деци. Они ће сви бити похапшени и осуђени, а центри за социјални рад ће им одузети децу. То важи за све политичаре из власти, за сваког лекара и сваког запосленог у центрима за социјални рад који пристане да то спроводи.

Власт већ спроводи такву тортуру. Имамо пример жене, која се из Аустрије у Лазаревац вратила 14. марта. Дакле, пре увођења ванредног стања и пре него што је Аустрија стављена на листу ризичних земаља. Тој жени нико није на граници рекао да мора бити у самоизолацији. Сад ју је полиција ухапсила због кршења мере самоизолације, а тужилац је тражио да јој се одреди притвор и одузму деца. Одмах су дошли људи из центра за социјални рад да одведу двоје мале деце. Сва истраумирана, жена је пристала да потпише споразум о признању кривице и казну од три месеца кућног затвора. Нико не сме да се игра таквим стварима.

Ко такне туђу децу, нека очекује да се то деси његовој. Вучић има Данила, Милицу и Вукана. И Златибор Лончар, Предраг Кон и остали који учествују у овоме, сви имају децу. Нека се не шале, да не би њихова деца трпела због тога. То је граница која не сме да се пређе.

Формирао се један паралелни систем моћи, изван Устава, који постаје најснажнији у ванредном стању, а оличен је у Министарству здравља, које има сада могућност да одлучује о животима не само појединаца, већ и читавих породица. Чему можемо да се надамо када знамо ко нам је министар здравља и зашто је добио надимак Доктор Смрт?

МТ: Последњим мерама, власт је озваничила лов на људе. Заустављаће аутомобиле, контролисати све у саобраћају, употребљаваће хеликоптере, дронове...

СН: Да, могу вам доћи, на улици или на врата вашег стана, измерити температуру избаждареним топломером, који показује већу температуру, одвести вас и тестирати. Ја сам о овоме већ говорио у свом интервијуу на Ју тјуб каналу Славија инфо 15. марта, а и Ви сте једини писали о томе у претходном броју Магазина Таблоид.

Још један начин за злоупотребе је што свака особа позитивна на корона вирус, мора да пријави све своје контакте, и онда они иду у колективни карантин. Тако је могуће да рецимо неки Ваш комшија пријави да је стајао у реду за продавницу поред Вас, па да и Вас онда стављају у колективни карантин и траже списак Ваших контакат са којима сте се видели претходних седам дана.

То је истовремно и савршен начин за контролу и надзор грађана, јер ће знати ко се где креће и са киме виђа. Људи ће пријављивати контакте, у страху за пријатеље или у страху од запрећене казне.

МТ: Шта да се ради у таквим околностима?

СН: Мој савет је да те злоупотребе предупредимо тако што ће свако ко се нађе у таквој ситуацији пријавити да се видео са Александром Вучићем, Аном Брнабић, Златибором Лончаром, др Предрагом Коном, др Даријом Кисић Тепавчевић и другима, и да им се накашљао у лице.

Чак је било и непријатно, реците да су вас они оптужили да сте их пљунули, али сте ви рекли да нисте, да тако кашљете. Наравно да неће надлежни поступати, али ћете ту репресивну акцију власти потпуно обесмислити.

МТ: Могу и да инфицирају кога хоће...

СН: Могу и то да ураде. Како једино Торлак врши тестирање, могу вам спаковати да имате корону и ставити вас на Сајам или у болницу, са зараженима, где ћете је сигурно добити и онда само зависи какав вам је епилог намењен. Од њих зависи да ли ћете се разболети и да ли ћете преживети.

Све и да нема предомишљаја, проблем је озбиљан са поузданошћу тестова. Видели смо да је у Шпанији исправна свега једна трећина тестова из Кине, а и исправан тест може дати лажну слику, јер још 4-5 болести показују исти резултат на тесту. Чак иако је тај тест позитиван, не значи да имате корону, јер поред симптома и теста, потребно је извршити и друге прегледе да се потврди болест.

МТ: Да ли се бринете за своју безбедност?

СН: Не бринем. Знате, само једном могу да вас убију, не могу двапут. А врло је незгодно када мртви крену да прогоне и да долазе у сан. То Вучић јако добро зна, као и његово окружење. Али нема само Вучић несанице, није он једини који пије лекове.

Пола Владе је на озбиљним психотропним суптанцама, попут стинлокса и има несанице. Знате, све што сте урадили у животу дође на наплату и од тога не можете побећи. У страху су велике очи. А они знају и осећају да је врло близу час кад ће морати да одговарају за своје грехе и злодела. Зато и међу њима толико неповерење, нико ником не верује, јер знају да сви гледају да претрче, сачувају своју имовину и главу. Јер више неће бити довољно да се кола сломе на малим играчима као до сада, ради замазивања очију јавности.

Сада ће поред малих морати да падну и све крупне рибе, и већ увелико сви, почев од самог Вучића, па до свих из његовог картела, покушавају да истргују за себе.

Знате, риба смрди од главе, али се чисти од репа. Али, кад почне много да смрди онда се прво одсече глава, па се настави да се чисти од репа. Пошто је код нас риба почела да баш много смрди, могуће је да ће и код нас да се прво одсече глава, па онда да се настави са чишћењем од репа. О редоследу потеза доста зависи и од саме рибе.

МТ: Ана Брнабић каже да су „наши држављани који су дошли из иностранства највећа опасност против које се боримо". Да ли је икад неки државник рекао нешто монструозније о грађанима којима влада?

СН: То је први рекао Александар Вучић, и то више пута, а потом поновљала и Ана Брнабић. Разлог зашто нападају те људе, као што сам рекао, лежи у чињеници да су ти људи побегли из Србије, да ли од Вучићевог златног доба, да ли пре када су нас у „благостање" водили жути, свеједно је. Они су против свих досадашњих политичара, а до сада су били уредни гласачи, иако нису излазили на изборе.

До сада се вратило њих 318.000, а за очекивати је да ће их доћи још толико. Е, сада су ту и не само да нема манипулације њиховим гласовима, већ ће они сви изаћи на гласање. Ту је и трошак јер се морају уништити личне карте са њиховим подацима, само са туђим сликама, одштампаних узалуд за ове изборе.

А да буде црње по Вучића, они су сада ту и неће моћи да се манипулише са њиховим родитељима и члановима фамилије. Такође, то је 300.000 људи који ће изаћи на протест. Зато је Вучића и његов картел, али и опозицију око СзС и бивше власти ухватила паника.

Зато Вучић застрашује наше повратнике, продужава карантин на 28 дана, хапси, ставља у притвор, осуђује, не би ли их натерао да што пре опет побегну из Србије. Колико су срамне такве изјаве Вучића и Брнабићке о нашим држављанима који су се вратили из иностранства, најбоље осликава када их упоредимо са изјавама које су давали о мигрантима.

Док су наши људи непожељни у Србији, мигранти су добродошли, њих ћемо радо да примамо, да им дајемо новац, смешај, подстицаје за запошљавање или покретање посла, и они ће нам дизати наталитет. Мигранти су ослобођени пореза и доприноса, наши држављани нису ослобођени, чак нису ни пожељни у Србији.

МТ: Које мере треба предузети против пандемије напредњачке пошати?

СН: Позивам грађане да првог дана када буде окончано ванредно стање изађемо на улице у својим градовима, тачно у 17.00 и кренемо у свакодневни протест против ове власти. Очекујем и вас из редакције Магазина Таблоид, као доказане борце против зла које нас је задесило, да будете међу предводницима протеста.

Захтеви морају бити јасно формулисани: санирање последица ванредног стања - отпис свих рачуна ванредног стања: за инфостан, телефон, кабловску, интернет, пореза на имовину; затим обустављање извршења и деблокирање блокираних рачуна до краја године; све доспеле рате кредита за време ванредног стања се морају сматрати замрзнутим без камате, никако одложеним и никако са каматом; сви који су остали без посла морају бити враћени на радна места; ослобађање послодавца плаћања пореза и доприноса за период ванредног стања; пакет финансијске помоћи за народ и привреду.

Пошто је Влада остала без легитимитета, приступити прелазној влади, која би морала да изврши потребне претпоставке за промену система и одржавање избора. Морала би да буде заснована на широком консензусу и да представља бројне групе и појединце који имају легитимитет у народу.

Први потез те владе био би увођење законске обавезе да сваки носилац јавне функције и кандидат на функцију морају да овере изјаву којом гарантују, кривичо и материјално, шта ће и у ком року урадити на функцији. Први који би оверили ту изјаву били би управо министри у прелазној влади.

У медије под контролом државе поставити све доказане храбре новинаре, који су све време пуштали да се чује другачије мишљење. Сви Јутјуб канали (Србин.инфо, Хелмкаст, Српски колектив, Славија инфо, Српска прича,...) и локалне ТВ (ТВ Шабац, КТВ,...) да добију термин на РТС-у, једном недељно, у ударном термину.

Упозоравам политичаре из опозиције, који су до сада били на власти, као и оне из власти ако пожеле да протествују против исте, да се случајно не појављују на улици. Могу само да дају јавну подршку протестима, али не смеју уопште да се појаве на улици, јер им нико не може гарантовати безбедност.

Не играјте се са уставом, док народ умире! Више о томе ОВДЕ.

Извор: magazin-tabloid. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА