Најновије

КАРАНТИН ЈЕ НЕПОТРЕБАН! СВЕ ЈЕ ЛАЖ! Генетичари продрмали свет!

Одмах на почетку епидемије која је врло брзо под врло сумњивим околностима проглашена за пандемију, када је масовна хистерија плански ширена, сумњало се да је карантин непотребан.

Илустрација (Фото: Pixabay)

Др Питер Ендрус: Карантин је непотребан!

Многобројни искусни и чувени научници и лекари, упозоравали су да су предузете мере ненормално ригорозне, да корона постоји од 1965. године, да је то грип као и сваки други те да за њега ригорозни карантини нису потребни, сада се испоставило да су сва та упозорења била исправна.

Резиме гласи: Ако је откривено 2000 инфицираних то значи да је у тој земљи ту врсту грипа корона прележало између 100.000 – 160.000 а да то нико није идентификовао.

То даље значи да је ова хистерија непотребна и режирана из разних побуда.

Сваког дана сазнајемо више о вирусу корона и како неке студије сугеришу да „лајање“ вируса може бити опасније од његовог „уједа“, сад кад је иницијална паника готова, можда је време да се преиспитају одлуке о карантину, пише за РТ Питер Ендрус, ирски новинар и писац настањен у Лондону, који је стекао диплому из генетике на Универзитету у Глазгову.

Стопа заразе веће од 50 до 85 пута

Последња студија Универзитета Станфорд показала је да је стопа заразе ковидом-19 вероватно од 50 до 85 пута већа од раније званично објављених података. Истраживачи су пронашли антитела код 3.300 људи у области Санта Клара.

Антитела се развијају у крви некога ко је раније био заражен вирусом корона а после се „очистио“, што је било много више него што су званични подаци о тада зараженим у Санта Клари показивали.

Ако су подаци, које би тек требало анализирати, тачни, онда ће се дебело смањити стопа смртности од ковида19 и пашће испод 0,14 одсто, што је на истом или можда чак нижем нивоу од сезонског грипа. Ето добре вести, карантин непотребан.

Студије већег обима су у току

Студије већег обима су у току али оваква истраживања не би требало да спрече расправе о вирусу корона. Требало би са резултатима упознати највише званичнике јавног здравља и епидемиологе који саветују владе о најбољим средствима одбране. Можда нам је потребна корекција курса.

Др Џон Ли, пензионисани британски консултант из патологије, упозорио је да не знамо много тога о вирусу корона.

„Много тога што се представља као чињеница у ствари је хипотеза, нагађање или претпоставка који произилазе из модела о томе како би се вирус могао понашати“, рекао је он у последњем ТВ наступу.

Сви модели се заснивају на погрешним протоколима

А пошто се ови модели заснивају на погрешним протоколима тестирања и изузетно промењивој обради података из различитих земаља, политичари не би требало да се понашају као да су на страни науке док придикују својим грађанима.

„Кад се чињенице промене и ја променим своје мишљење“, рекао је велики економиста Џон Мајнард Кејнз. И то су речи за које би требало живети.

Политичари зато не би требало да се везују за један вид акције из страха да би их одступање од тога осрамотило. Улози су превелики да би сад политички капитал ставио испред националног интереса.

Ушли смо у другу фазу вирусне кризе. Прва фаза била је борба против невидљивог непријатеља чији је потенцијал за штету изгледао као неограничен. Данас смо већ у стању да сагледамо више чињеница и да анализирамо поступке који су довели до ове ситуације.

Владе широм света сматрале су да немају избора него да „притисну црвено дугме“ и попут низа домина које падају, уводиле су карантине још средином марта, колика ће корист или штета бити од тога тек треба утврдити.

Ситуација углавном стабилна широм света

Међутим, сад се ситуација стабилизовала у већем делу света, чак и у јако погођеним државама попут Италије, Шпаније, Кине и Аустралије.

У овом смиривању после олује, политичари и стручњаци за јавно здравље који саветују владе требало би да искористе прилику и преиспитају мере и донесу одлуке о новом деловању у будућности, закључио је Питер Ендрус.

Шта кажу приватни лекари од Бил Гејтса, сазнајте ОВДЕ!

Извор: РТ

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА