Најновије

ОРУЖЈЕ ЈЕ СПРЕМНО, ЧЕКАМО ВАШ ПОГРЕШАН ПОТЕЗ: Иран повећао домет својих ракета усред тензија са Америком!

Иран је у понедељак објавио да је успео да повећа домет својих морнаричких пројектила на 700 км, усред растућих тензија у заливским водама између Исламске Републике Иран и Сједињених Држава.

Иранска ракета (Фото: Синхуа)

"Сада имамо ракете и торпеда море-море са дометом од 700 км", рекао је Адмирал Али Реза Танскири, командант Иранске револуционарне гарде.

Танскири је рекао да је Иран постигао напредак у разним војним секторима, укључујући поморско оружје, и додао: "Поносни смо што се сва наша војна способност и опрема производе у земљи и не зависимо од других у иностранству."

Ова најава долази на позадину новог таласа тензија између Ирана и Сједињених Држава у водама залива.

15. априла америчка војска објавила је да је 11 чамаца Иранске револуционарне гарде извело "опасан приступ и узнемиравање" брода америчке морнарице.

Сједињене Државе оцениле су поступке иранских бродова у међународним водама у северном арапском заливу "опасним и провокативним".

Са своје стране, Иранска револуционарна гарда је овај догађај описала као "холивудски", рекавши: "Ми препоручујемо Американцима да усвоје навигацијске протоколе и међународне законе и да се суздрже од објављивања лажи и измишљања."

Револуционарна гарда обећала је да ће одлучно одговорити на било какву аритметичку грешку америчке флоте у заливским водама.

Како је Ердоган запретио Асаду прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА