Најновије

РУСКИ АКАДЕМИК О КОРОНИ: Здрави носиоци вируса раде оно што би требало да ради вакцина!

Вирусолог, академик Руске академије наука Феликс Јершов изјавио је да постоје „здрави носиоци“ вируса корона, који у основи „раде оно што треба да ради вакцина“.

Коронавирус (Фото: Јутјуб)

Вирусолог такве пацијенте није назвао асимптоматским, вец́ „здравим носиоцима“ инфекције, који „сами не болују, али преносе вирусе и инфицирају околину“.

Према речима Јершова, „таквих има много — 50 одсто ’здравих носилаца‘ инфекције у Русији су, у суштини, млади људи и деца“.

„Развија се колективни имунитет и када 70 одсто становништва стекне антитела, зауставиће се пораст броја оболелих. Тај процес је веома добро познат међу вирусним инфекцијама“, изјавио је Јершов.

Он је истовремено истакао да то не елиминише потребу да се поштују превентивне мере.

„Потребно је да се одржавају строге мере контроле. Оне су већ допринеле да се смањи број оболелих, који нема експлозивни карактер. Људи морају чешће да перу руке, а за оболеле од короне обавезно је ношење маски. Здравим особама су маске потребне како би се умирили“, истакао је вирусолог.

Академик Руске академије наука Сергеј Недоспасов јуче је изјавио да може доц́и до другог таласа пандемије вируса корона уколико научници у блиској будућности не успеју да направе вакцину против тог вируса.

Према последњим подацима, број оболелих у Русији вирусом корона достигао је 47.121, а највец́и број заражених је у Москви. За последња 24 часа у Русији је потврђено 4.268 случајева инфекције ковид 19 у 76 региона, од чега је 1.935 (45,3 одсто) особа без симптома.

Прочитајте ОВДЕ   шок интервју шведског епидемиолога.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА