Најновије

ШИПТАРИ СЕ ОСИЛИЛИ! Мустафа умислио да може да уцењује Србију!

Председник Демократског савеза Косова Иса Мустафа најавио је укидање мера реципроцитета према Србији ако та странка буде на челу нове приштинске владе, али и поновно увођење те мере ако Србија не укине све препреке према Приштини и не прекине кампању одпризнавања Косова.

Иса Мустафа (Фото: Јутјуб)

Мустафа каже да је то на неки начин и обећање дато специјалном изасланику америчког председника за дијалог Ричарду Гренелу, пренела је приштинска тв Кљан Косово.

- Што се тиче амбасадора Гренела, могу рећи да смо обећали, чак и овде када је био у ДСК, да ће таксе бити укиуте безусловно на одређено време и да очекујемо да и Србија уклони све препреке и прекине кампању одпризнавања Косова - рекао је Мустафа.

Ако се то не догоди, каже, мере ће бити враћене.

- Да будем јасан: сигуран сам да ће у тренутку када ДСК буде водила владу њени први кораци бити уклањање реципроцитета, као сигнал добре воље за наставак дијалога, али то не значи да о тој мери неће бити речи. Реципроцитет ће опет бити уведен ако Србије не укине све препреке према Приштини - рекао је Мустафа за приштинску тв Кљан Косова, а пренео је портал Косово онлине.

Председник ДСК је навео да постоји широка подршка за евентуалну коалицију ДСК са Алијансом за будућност Косова Рамуша Харадинаја, Алијансом за боље Косово Беџета Пацолија и НИСМЕ Фатмира Љимаја, као и још две мањинске групације.

Курти жестоко оптужио Трамповог специјалца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА