Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА СВИМ СНАГАМА НАПАЛА НЕПРИЈАТЕЉА: Асадове снаге уништиле терористичка упоришта у јужном и источном Идлибу

Сиријска арапска војска (САА) извела је жесток напад на положаје џихадистичких побуњеника у јужном и источном делу Идлиба.

Сиријска војска напада џихадисте (Фото: Јутјуб)

Један војни извор је пренео да је главни циљ био упоришта џихадиста око града Афиса, као и друга места где се милитанти окупљају у јужном и источном Идлибу. Сиријска војска је против побуњеника употребила тешку артиљерију и ракете.

Исти извор је навео да је циљ напада био онеспособљавање џихадиста, који су окупљени око Хаџата Тахрира ал-Шама и Исламске странке Туркестан. Побуњеници су наставили са довођењем појачања у овом делу Идлиба што представља кршење споразума из Москве, који је потписан 5. марта.

Војни извор је истакао да је САА свима ставила до знања да неће да седи мирно док џихадисти мобилишу своје снаге дуж фронта у Идлибу.

Сиријска војска је због тога у последњих неколико недеља одлучила да жестоко одговори на провокације терориста у јужном и источном Идлибу. Поједини медији су најавили да САА припрема велику офанзиву у овом подручју, али ова информација још није потврђена.

Прочитајте ОВДЕ зашто је дошло до сукоба Курда и Сиријаца у Камишлију.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА