Најновије

Вакцина против короне ако се направи на брзину може изазивати аутоимуну болест

Буде ли направљена пребрзо и без темељног тестирања - вакцина против корона вируса може изазивати аутоимуну болест, рекао је професор Универзитета у Тел Авиву Јехуда Шенфелд.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Он предлаже да се по завршетку пандемије успоставе међународна правила за понашање у ситуацијама пандемија. Пратећи прописи требало би, по његовом мишљењу, да предвиде да путници у авионима лете са заштитним маскама, да на аеродромима постоје опремљене посебне просторије за изоловање оних који долазе из земаља у којима има заражених људи.

Шенфелд је нагласио да пандемију короне сматра посебном зато што тај вирус има „шиљке“ који му омогућавају да се закачи за рецепторе на слузокожи, због чега је 20 пута заразнији од САРС-а и МЕРС-а, који су претходно погодили човечанство.

Он указује и на способност корона вируса да брзо уништи слузницу дисајних путева, што на крају води упали плућа што је посебно опасно за старије особе које имају додатне болести плућа и срца.

За могућност да је тај вирус створен вештачки Шенфелд каже да је „политичко питање“. Тврдње да је то биолошко оружје назвао је „лажним вестима“, али је признао да не располаже са довољно података да би био категоричан.

За вакцину против короне рекао је:

- Да бисте произвели вакцину, потребан вам је имуноген - протеин из самог вируса. Идеја је једноставна: уносите вакцину у људско тело и на тај начин стварате реакцију имунолошког система против тог протеина, а самим тим и против самог вируса. И тело почиње да ствара антитела која му омогућавају да се заштити. Наш предлог је да се користе имуногени пептиди које смо анализирали са професорком Дариом Цандук из Италије. Јединствени су за коронавирус, а неће изазвати аутоимуну болест“.

Маневар Русије натерао свет на масовну евакуацију злата из САД. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА