Најновије

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ МИЛОВАНА ДРЕЦУНА: "Дубока држава" не седи скрштених руку! Она чини све да КиМ одвоји од Србије и створи велику Албанију

Савет безбедности УН одржаће 24. априла видео-седницу на којој ће бити представљен извештај Унмика о Косову и Метохији. Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун каже да је положај српског народа, од претходног извештаја, назадовао.

Милован Дрецун (Фото: Јутјуб)

Милован Дрецун је рекао да је на Косову и Метохији приметна изузетна политична нестабилност.

"Ситуација је крајње контрадикторна, не зна се ко шта ради, ко шта води. Постоје формално некакав председник и некакав премијер, наговештава се нова влада, али и даље Курти ради као неки премијер. Тој нестабилности се не назира крај, који може да резултатира новим изборима", напомиње председник скупштинског одбора за КиМ.

Указује да је положај српског народа изузетно важан у сваком извештају Унмика, али да тај полажао није отишао на боље.

"Чак се однос Албанаца и погоршао, дијалог је стао. Не видим да је било какав нарпредак остварен на КиМ, напротив, дошло је до назадовања", напомиње Дрецун.

Коментаришући жељу Албанаца да смене Ричарда Гренела, Дрецун наводи да њима смета могућност постизања компромиса у ком Србија не би била потпуни губитник.

"Видимо да се, поред ангажовања Беле куће да се процес решења покрене, веома ангажују албански лобисти и тзв. дубока држава, који су деценијама активни на плану одвајања Космета од Србије и стварању велике Албаније. Они не седе скрштених руку. Имамо и ангажовање водећих европских држава који су на путу истом као та 'дубока држава', а њихови циљеви се супротстављају компромису", истиче председник скупштинског одбора за КиМ.

Њихов циљ је, каже, да се потпуно онемогући наставак разговора, да за Београд све буде неприхватљиво.

"Ми не желимо уопште да разговарамо ако је циљ признавање Косова. Свим осим Тачија, који чува своју кожу од оптужница пред судом за ОВК, раде на томе да спрече постизање компромисног решења. Видимо чврсту спрегу албанских странака и међународне заједнице", наводи Дрецун.

Ако се овако настави, каже, оваква ситуација неће довести до наставка разговора и постизања решења.

"Тамо је бесперспективна ситуација осим за криминалце. Да није Србије, српски народ не би могао да опстане тамо", истиче Дрецун.

Прочитајте ОВДЕ како је Србија почела друго полувреме борбе против Ковида 19.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА