Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) ЈЕДНА ОД НАЈМОЋНИЈИХ ЖЕНА СРБИЈЕ УМЕШАНА У ПЕДОФИЛИЈУ: Јурић тврди да је разоткрио све!

Новцем грађана смо платили милионе жени која угрожава децу и буди свест педофилима... Шта је важније, једно дете или уметнички перформанс - пита оснивач Фондације "Тијана Јурић".

Оснивач Фондације "Тијана Јурић", Игор Јурић (Фото: Јутјуб)

Новцем грађана смо платили милионе жени која отворено подржава и промовише педофилију, написао је Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић" на Твитеру, што је изазвало лавину бурних реакција, како подршке тако и осуде.

Упитан којим доказима поткрепљује тврдње да уметница перформанса Марина Абрамовић подржава педофилију, Јурић је одговорио:

- Хајде да занемаримо све остало, па ћу се дотаћи само ове фотографије. Да ли на овај начин фотографишете своје дете? Шта се овим путем промовише? Дететов полни орган? Која је врста уметности у питању?

Јурић је објаснио да за њега сваки човек, ко год он био, постављањем фотографије нагог детета директно подржава педофилију.

Не занима ме који је виши циљ у питању, уметничка слобода, интерес или шта год друго, за мене је дете светиња. Тачније, безбедност сваког детета. Сигуран сам, а верујем и они који су ме напали, да је само та фотографија коју сам поставио пробудила неке болесне умове. Па макар и један. Да ли је потребно више од тога?! Колико један болестан ум може деце да угрози? Шта је важније, једно дете или уметнички перформанс? Жао ми је што сам својим ставом разочарао део јавности који подржава рад Марине Абрамовић. Ево, разочараћу их још једном. Да, Марина Абрамовић промовише педофилију, буди свест педофилима, индиректно угрожава децу. Можда баш вашу. Мислите о томе - истиче Јурић, за кога су недвосмислено за осуду и све оне маме и тате које своја чеда сликају нага на плажи и те фотографије потом објављују на Фејсбуку.

Фотографија која је покренула лавину коментара рад је Марине Абрамовић из 2007. године "Владкка". Уметница у овом раду поново "дискутује" са религиозном иконографијом и приказана је попут многих ренесансних слика Мадоне са Исусом, само што она кажипрстом показује на бебине женске гениталије.

"Владкка" за историчаре уметности делује и веома је блиска радовима које је Абрамовићева радила баш у то време са децом у Лаосу, а који су имали за тему одрастање у срединама и околностима у којима су насиље и ратови део свакодневице. Историчари уметности су једногласни и у ставу да свако од нас једно уметничко дело доживљава на сопствени начин, кроз лична искуства, са онолико знања и информисаности о самом делу колико имамо у том тренутку.

Маринина велика лична тема су управо детињство и однос с родитељима и уметница је до сада више својих радова направила на тему деце и детињства, углавном представљајући децу кроз парадигму невиности и искрености.

Јурићев списак

Игор Јурић је раније изнео у јавност да поседује списак моћника који су узнемиравали и сексуално злостављали децу, међутим како је рекао, не жели да износи имена док не буде имао доказе.

Како је рекао у јануару, у питању је "јавна тајна коју до сада нико није имао смелости да објави".

- Доказе и фотографије које поседујемо, а тичу се људи познатих јавности који злостављају децу, нису само код мене. Имају их и моја два пријатеља, и уколико ми се нешто деси, они ће их пустити у јавност - рекао је тада Игор Јурић.

Погледајте ОВДЕ доказе полицијске тортуре за које су мислисли да су уништени!

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА