Најновије

ВАШИНГТОН ТАЈМС: Време је да пустимо Клинтонову лажну државу да пропадне у сопственој крви!

Већ смо писали о томе да је угледни "Вашингтон тајмс" пласирао причу о Косову која је подигла доста прашине, због чега је реаговао политички аналитичар, писац и оснивач портала „Сбункер” из Приштине, Агон Малићи.

Приштина (Фото: Јутјуб)

Истина боли, стога је његова бурна реакција можда оправдана, а када се погледа шта тачно пише у том не само тексту, већ и можемо слободно рећи делу, јасно због чега Малићи није могао да се контролише на друштвеној мрежи Твитер.

- Вучићева лобистичка машинерија у Вашингтону ослања се на крајње десне и исламофобне истраживачке центре који ће додатно појачати наводе о Косову као месту "хришћанске мржње". ОВК као "исламистичка побуна" и остало што се пише позива на окончање америчког војног присуства - поручио је Малићи на Твитеру.

Речи из "Тајмса" преносимо у целости:

"Попут политичког забавног парка, статуа од 15 метара Била Клинтона који маше налази се у Булевару Била Клинтона, недалеко од бутика одеће Хилари. Метално попрсје бивше секретарке Медлин Олбрајт, вреба у парку у близини. Изван града, у близини америчке војне базе, део пута дуг 20 километара назван је по покојном сину Џоа Бајдена. Конгресмен из Бронска, Елиот Ејнџел, не само да је добио сопствени булевар, већ је зарадио своје лице на поштанској марци.

Ово је стварно. Све је то омогућено уз помоћ две милијарде долара америчких пореских обвезника. Томе додајте велики рачун за америчке трупе - не да би заштитили место од страних освајача или осигурали виталне америчке интересе - већ да мештани не би убијали једни друге. Циркус се зове Косово.

Косово је непрекидна збрка. Њени људи, ругло непомирљивих култура, историјски се не могу снаћи без неког облика диктатора или војне окупације. Свака страна се етнички „чисти“ од друге у грађанском ратном ужасу између етничких албанских муслимана и етничких српских хришћана. Албанска већина је избацила већину хришћана - до којих једва у свету да је било стало - и прогласила независност од Србије.

Отцепљена провинција која нема море, има стратешку вредност према Сједињеним Државама. Мања је од половине површине Вермонта, Косово - популација готово величине Бронкса. То је место са пет службених језика, са две абецеде. Осамдесет процената младих људи не ради. Најпознатији косовски извоз су џихадисти.

Пре нешто више од две деценије, крвави грађански рат на Косову против хришћана и оштар одговор хришћанских Срба натерали су конгресмена Енгела да убеди госпођу Олбрајт и господина Клинтона да употребе америчку силу за пораз хришћанске стране. Господин Клинтон користио је НАТО као "смоквин лист" како би водио кампању бомбардовања с љубављу званом "Медлинин рат" и како би зауставио крвопролиће.

Хуманитарно бомбардовање донело је аутономију Косову, али бомбе нису биле довољне: Исламистичка побуна, Ослободилачка војска Косова (ОВК) извела је герилске операције на терену како би обликовала нову побуњеничку владу. Многи амерички званичници су у то време ОВК сматрали исламистичком терористичком групом, али господин Енгел није био узнемирен. Седео је у Одбору за спољне послове Дома да би спонзорисао законодавство за финансирање ОВК. То је сигурно помогло да господин Енгел заслужи слику на косовској поштанској марки.

Након рата, мештани су још једном доказали да не могу да се слажу и да им треба наоружана "бабица". Господин Клинтон довео је америчке трупе с европским савезницима који су летели под НАТО заставом и апсурдно позвао руске трупе да "помогну". Неспретност је умало резултовала војним сукобом НАТО-а с Русијом.

Са Сједињеним Државама и савезничким копненим снагама које пружају војну бригу о деци, годинама се вукао "мировни процес", током кога је сецесионистичка покрајина 2008. одступила од Србије и прогласила независност захваљујући америчким трупама, које су обезбедиле да мировни процес и даље буде одуговлачен, бескрајно.

Видевши да је Русија искористила и обновила своје вековне везе са Србијом, али да су ту и Кинези у потрази за европским упориштем, Трампова администрација покушава да извуче Сједињене Државе из косовског нереда и привуче Србију према Западу. Србија, иако мала, остаје средиште које повезује југоисточну и средњу Европу, а делимични копнени мост из централне Европе, од Црног мора са доминацијом Русије и Турске, према Средоземљу.

Али они који подржавају Косово не желе ништа од тога. У Вашингтону желе да спасу "Клинтонов статус кво". Један од њих назвао је Косово "најамеричкијом земљом у Европи.", да би други додао назив "најпро-америчка земља на свету".

То би могла да буде истина све док глупи Американци настављају с пумпањем новца и пружањем војне заштите од хришћана. Али то се не слаже са статусом Косова као највећим центром за регрутовање становништва по глави становника када је реч о џихадистичким терористима.

Сада, дугогодишњи поборници "Клинтонове машине" жале се да се "америчка косовска стратегија топи".

Било је крајње време." истиче се у тексту Вашингтон тајмса.

Објавили су рат Богу и Цркви која је стварала ову државу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА