Најновије

КАКО СУ НЕОНАЦИСТИ УКРАЛИ ЛОЗИНКЕ СЗО И БИЛА ГЕЈТСА? Зна се ко још стоји иза тога!

Хакери повезани са нео-нацистима украли су скоро 25.000 имејл лозинки запослених у Светској здравственој организацији, институту у Вухану и Гејтс фондацији и искористили их за “кампању узнемиравања”, делећи теорије завере о корона вирусу, пише Вашингтон пост.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Стручњаци за безбедност открили су да су и-мејл адресе украли крајње десни екстремисти и поставили их на своје форуме, а потом су ти подаци завршили и на појединим налозима на Телеграму, Пејстбину и Твитеру.

Цурење података открила је обавештајна група SITE, која прати онлајн активност екстремних активиста.

Есперти те организације оценили су да је то био покушај крајње деснице да “пандемију ковида-19 искористе као оружје”.

Како се наводи, хакери и неонацистичке групе прикупили су информације са јединим циљем да поделе теорије завере, укључујући ону о повезаности вируса ХИВ са корона вирусом.

Из Светске здравствене организације за Дејли мејл су потврдили да су и-мејл адресе на спољним системима и апликацијама хаковане и објављене, али су додали да су лозинке компромитованих налога сада промењене.

Портпарол СЗО рекао је том листу да од 6.835 објављених адреса 2.712 припада тој организацији, као и да је њих 457 активно.

Мањи број украдених налога повезан је са Гејтс фондацијом, приватном филантропском групом, чији је кооснивач Бил Гејтс прошле недеље најавио улагање још 150 милиона долара за борбу против пандемије.

Извршни директор SITE Рита Кац каже да су нео-нацисти и бели супрематисти информације поделили “агресивно” на бројним платформама, користећи их за “кампању узнемиравања, делећи теорије завере о пандемији корона вируса”.

“Објављивање ових налога само је још један део вишемесечне инисијативе крајње деснице да употреби пандемију ковида-19 као оружје”, рекла је Кац.

Прочитајте ОВДЕ   шок упозорење.

Извор: Експрес

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА