Најновије

СА РАЗЛОГОМ ГА ЗОВУ КОСАЧ! Маринци испробали нови дрон! Прави штету на Блиском истоку а управљају га из Америка

Амерички произвођач оружја са сједиштем у Сједињеним Државама, Генерал Атомикс Аеронаутикал Системс Инц. (ГА-АСИ), објавио је 16. априла да је њихов нови дрог Рипер тестиран у неоткривеном подручју на Блиском Истоку.

Америчка беспилотна летелица Рипер (Фото: airforce. com)

Док специфично подручје није откривено, произвођач оружја изјавио је да је нови беспилотни дрог Рипер полетео из базе у Авганистану.

Што се тиче маринаца који су учествовали у мисији подршке, они ће на даљинско управљање из САД-а управљали беспилотним ваздухопловнима, тачније из Јуме, Аризоне, изјавио је за military. com мајор Џо Ренеј, портпарол Централне команде снага маринског корпуса. 

„МК-9 је веома поуздана и свестрана платформа која се може лансирати и опоравити где год имамо писту и мали елемент за покретање и опоравак“, рекао је Ренеј.

Пре значајног лета, ГА-АСИ је обављао све обавјештајне, надзорне и извиђачке мисије за ту службу, које су од септембра 2018. године износиле више од 7000 сати лета.

Ренеј је рекао америчкој војсци усредсређеној да су, док је ГА-АСИ обављао операције, маринци добили инструкције о техничким, тактичким и оперативним процедурама подршке за правилно управљање беспилотним летелицом.

„Ово постигнуће представља јединствену прекретницу и пример заоставштине иновирања маринског корпуса“, ​​изјавио је Давид Р. Алекандер, председник ГА-АСИ, у изјави која је приложена издању. „Као партнермаринског корпуса, радујемо се ширењу улоге у подршци приморских мисија.“

Тренутно је нејасно колико су маринци укључени у програм обуке квалификовани за управљање дроновима Рипер.

Достигнуће долази када служба сарађује са америчким ратним ваздухопловством од најмање јуна 2018. године како би саставили посаде ВМУ-а како би прошли обуку беспилотних летелица групе 5, која би квалификовала учеснике да управљају њима. Тренинг такође укључује инструкције за РК-4 Глобал Хавк и МК-4Ц Тритон.

Који ултиматум је Иран дао Турској сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА