Најновије

СРЂА ЈАНКОВИЋ ОТКРИО ДЕТАЉЕ ВЕЗАНЕ ЗА ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Ово је рекао познати имунолог у програму!

Срђа Јанковић одговорио на констатацију новинара да су Британци кренули са тестирањем вакцине на добровољцима

Срђа Јанковић (Фото: Јутјуб)

Вакцинација јесте велика нада да искоренимо коронавирус, али то не може да се деси ни лако, ни брзо, изјавио је данас имунолог Срђа Јанковић и додао да не саветује ослањање на наду у брзу вакцину, пре него што протекне, можда, годину, годину и по дана, или чак две.

На констатацију новинара да су Британци кренули са тестирањем вакцине на добровољцима, и да се очекује, ако све прође добро, да масовна производња крене у септембру, Јанковић је рекао да у тај временски оквир нису укључена комплетна килничка испитивања, како би се доказала делотворност и безбедност у довољној мери.

Он је рекао да вакцина може да буде направљена у том року и могу да постоје прелиминарни докази, али је потребно више времена да буде потпуно доказано да је безбедна и делотворна, да може да се региструје и примењује масовно.

Што се тиче укључивања наших стручњака, Јанковић каже да бисмо ми волели да дамо допринос, али колико је то реално, знаће се тек када вакцина мало одмакне.

- Колико је реално да се њена производња може обављати другде… лично сам ту скептичан, али сачекајмо - рекао је Јанковић.

Шта је Несторовић изјавио о пандемији сазнајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА