Најновије

КРИЛИ ВЕЋ ГОДИНУ ДАНА: Америчко чедо има непоправљиву ману, због које може да се распадне у ваздуху!?

Мана америчких ловаца Ф-35 - неспособност дужег лета надзвучном брзином - мало је вероватно да ће бити исправљена, пише амерички портал „Дифенс њуз“.

Ф 35 (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, верзија ловца Ф-35, намењена за америчку Ратну морнарицу и морнарички копрус не може дуго да лети надзвучном брзином или, у супротном, може доћи до квара на летелици и она може постати видљива за противника.

У чланку се истиче да је још 2019. године тај проблем био познат, а у децембру је питање затворено уз напомену:“Исправка није планирана“.

Портал наводи да би због тог проблема америчка Ратна морнарица могла изгубити могућност да надзвучно пресрће противничке авионе помоћу модификације Ф-35Ц.

У случају дужег лета надзвучном брзином може се оштетити труп авиона, али и многе антене које се налазе у репном делу.

Аналитичар са америчког Института за стратешка истраживања Брајан Кларк изјавио је да би у случају дужег лета авион оставио разне трагове, што би омогућило непријатељима да га прате без проблема.

Руска одбрана тренутно тестира најсавременији противракетни састав који ће штитити главни град од свих врста претњи, укључујући и оне из свемира, изјавио је војни стручњак Виктор Мураковски.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: rs. sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА