Најновије

Дејан Стојиљковић о књигама и изолацији!

Да је читање лековито током времена карантина и изолације, подсетио нас је и Дејан Стојиљковић, прозни и драмски писац, филмски и стрип сценариста. Препоручио је изванредне наслове, који спадају међу његову омиљену литературу.

Фото-Лагуна

Наслове које предлажу аутори, као и последњу књигу писца који их препоручује, сада можете да набавите за своју кућну библиотеку по специјалној цени, са попустом од 30%. Акција траје од понедељка 27. априла до четвртка 30. априла у 9 ујутру, и то само на сајту Лагуне.

Ево књига које предлаже аутор бестселера „Константиново раскршће“ и „Олујни бедем“:

„Прва књига коју предлажем је ’Нови Јерусалим’ нашег великог писца Борислава Пекића, изашла у склопу његових сабраних дела које је Лагуна објавила. Ова књига није много обимна и мало је другачија, јер није у питању роман него збирка од неколико новела које су врло занимљиве зато што се протежу временски од 1347. до 2999. године. У њој се налази и једна новела, то јест приповетка која је у лектири за средњу школу – ’Човек који је јео смрт’. И ако неко хоће да спозна мајсторство приповедања, стила, имагинације, ерудиције великог Пекића, треба да прочита ову књигу.

Друга књига је, да кажемо, слична. У питању је нобеловац Жозе Сарамаго. Није реч о једном од његових последњих романа него о књизи ’Приче с овог и с оног света’. Право мајсторство приповедања. Књига је подељена у четири циклуса, од неких минијатура до приповедака. Ово је књига коју би требало да читају писци да виде како се гради реченица, како се приповеда, како се прави радња, а наравно биће уживање за сваког књижевног сладокусца, јер је реч о заиста изванредном остварењу.

И, напослетку, а никако на крају, омиљена књига моје ћерке и један од мојих омиљених писаца генерално, господин Нил Гејмен и књига ’Срећом, млеко’, са илустрацијама изванредног Криса Ридла, који је радио илустрације и за неке друге Гејменове књиге. Ово је прича о једном тати који је пошао да свом детету купи тетрапак млека, јер није имало за овсене пахуљице. И онда је он успут, док је отишао и вратио се са тим тетрапаком млека, доживео неке невероватне авантуре. Био је са пиратима, са ванземаљцима... И колико је магија приповедања Нила Гејмена моћна доказ је то што сам ја читао ћерки ову књигу док је била млађа део по део, а онда сам је затекао једног дана како је чита сама, јер ју је мрзело да чека да јој ја завршим књигу.

Желим вам свима да будете добро и здрави, да останете код куће и да слушате препоруке медицинских стручњака да би се ситуација у којој се налазимо што пре завршила. И читајте изванредне писце у издању Лагуне, јер их има много и стварно су одлични, па се видимо у некој мало бољој ситуацији и са неким новим насловима.“

Издвајамо и књигу Дејана Стојиљковића „Константиново раскршће – проширено и илустровано јубиларно издање“. Овај бестселер продат је у више од 70.000 примерака само у Србији, преведен је на енглески, руски, словачки, македонски, француски и адаптиран у стрип. Замишљен као мистични трилер који се дешава у последњим данима Другог светског рата у Србији, у Нишу, на раскршћу светова, „Константиново раскршће“ доноси причу о људима заробљеним у точку времена под којим се дробе судбине појединаца и народа.

Књиге „Нови Јерусалим“, „Приче с овог и с оног света“, „Срећом, млеко“ и „Константиново раскршће – проширено и илустровано јубиларно издање“, од понедељка 27. априла до четвртка 30. априла у 9 ујутру, преко Лагуниног сајта, можете набавити по специјалној цени сниженој за 30%.

Извор:Правда

 

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА

Urbancube