Најновије

СТРАХ ЈЕ ЧУДО: А овога се Вучић највише плаши!

Жаклина Таталовић, неустрашива новинарка Н1, често је на мети власти, због "незгодних" и храбрих питања, али и режимских медија. Она је жртва сексистичких напада појединих "колега" на друштвеним мрежама, а један од угледних колега ју је на Твитеру одбранио речима: "Није пристојно да човек који на раменима носи гузицу неког прозива због позадине".

Новинарка Жаклина Таталовић (Фото: Јутјуб)

Која би била прва три питања када бисте данас интервјуисали Александра Вучића?

- Ја и даље верујем у бајке, тако да ако бих сад рекла не би било занимљиво. Једно од првих питања за председника треба да буде свакако због чега се бавите стварима за које немате уставне надлежности - каже Жаклина Таталовић за Директно.

Како објашњавате то што је Александар Вучић за осам година владавине само једном прихватио да да интервју новинару који није из режимског медија. Мислим на Бранкицу Станковић и Инсајдер.

- Страх је чудо. 

Како се осећате када се зна да сте ви један од ретких новинара од чијих питања на КЗН стрепе и Вучић и Ана Брнабић?

- Не верујем да стрепе. Осећам се одговорно према грађанима Србије јер ту сам да бих питала оно што мучи њих, што им није јасно, као и да их подсетим на нешто што су можда заборавили.

Шта вам је у протекла два месеца на КЗН Кризног штаба било најапсурдније?

- Предавања особа које су запослене у неким медијима. Уместо да се заинтересују за тренутну ситуацију везану за вирус они су изабрали да држе нека предавања, саможивост на делу.

Која је била ваша реакција и помисао када су поједини чланови Кризног штаба признали да су на почетку епидемије лагали народ о снабдевености болница заштитном опремом?

- Изненађена сам била. Мислила сам да то никада неће признати, али изгледа ипак има и оних људи који имају савест. 

Много пропуста су починили струка и власт. Истина се и даље скрива. Последица тога је огроман број инфицираних и преминулих. Очигледно да брига о здрављу није била приоритет?

- Медицинским радницима здравље јесте приоритет. Они су прошли најгоре. Не само што им је била потребна опрема док је вирус био најсмешнији, била им је потребна снага да то јавно кажу. Она им је и даље потребна за све.

Да ли знате да су на Клиници за пулмологију у јануару и фебруару умирали људи од јаке пнеумоније непознатог узрока, са симптомима идентичним Ковиду 19?

- Пустите ме да сама откривам шта се све дешавало у болницама.

Нико вас у томе не спутава. Елем, да се вратимо новинарству. Када видите шта пишу и како извештавају "колеге" из режимских медија, да ли посумњате да ви и они припадате истој професији?

- Не сумњам у то. Пошто сам радила на ТВ Првој знам како све функционише и како се од телевизије са националном фреквенцијом прави пропагандно гласило. 

Да ли можете себе да замислите у ситуацији како постављате удворичка питања председнику, премијеру, министру...?

- Не, ја постављам питања, никоме се не удварам, нема разлога за тим.

Колико је овакво стање у огромној већини медија, где се промовишу примитивизам и пласирају лажне вест, утицало на свест нације?

- Ако мислите на телевизије са националним фреквенцијама заиста много. Грађанима Србије одузето је право да чују две стране и одузето им је право да сами закључују.

Ужасни су притисци и претње које готово свакодневно добијају новинари из независних редакција. Чак су у једном тренутку кренули и са хапшењем новинара. Да ли вас је страх од ове власти и атмосфере коју су створили у друштву?

- Није ме страх власти. Није ме страх ни од створене атмосфере. Страх ме што сваки дан у комуникацији са људима осетим колико се плаше и трудим се да им помогнем јер ће једног дана схватити да нису морали да се плаше - закључила је новинарка са Н1.

Комплетна српска опозиција заједно у борби против Вучићевих мера! Више о томе ОВДЕ!

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА