Најновије

ВЕЛИКИ ДАН ЗА ИРАН, ДОК ЈЕ АМЕРИКА У СТРАХУ: Фотрос и Мохајер ће бити ново оружје којим ће ударити на непријатеља!

Командант ваздухопловне дивизије копнене војске ИРГЦ рекао је да ће те снаге у скорој будућности добити нове беспилотне летелице Фотрос које ће бити у оперативном домету од 2.000 километара.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

Говорећи у интервјуу с иранском новинском агенцијом Тасним, пуковник Акбар Каримло је рекао да је одлука резултат озбиљних и опсежних разговора са Министарством одбране.

Каримло је рекао да су многи технички аспекти дрона у току и дронови ће бити распоређени у "зонама рада" након завршетка дискусија о њима. Први пут откривен 2013. године, беспилотни летел Фотрос спада у највеће иранске борбене и извиђачке беспилотне летелице.

Дрон може да лети до 30 сати и да путује до 2.0000 километара. Каримло је такође у свом обраћању рекао да ИРГЦ планира надоградити свој постојећи надзорни и борбени беспилотни авион Мохајер-6 са побољшаном способношћу за моторе и аутоматско полетање и слетање.

Мохајер-6 је најновији и најнапреднији модел из породице дронова Мохајер. Дрон је Иран успешно користио у бројним антитерористичким операцијама последњих година. "Његово увођење у Команду копнених снага ИРГЦ-а довело је до великих дешавања, знатно повећавајући издржљивост лета и повећавајући наше присуство у оперативним зонама", рекао је Каримло о дрону.

"Дрон се такође користио у борби, испоручујући ефикасне ударе непријатељским снагама", додао је. Иран је подузео велике кораке желећи остварити самодовољност у производњи основне војне опреме и система одбране, суочавајући се са вишедеценијским санкцијама и ембаргом на оружје.

Иранско министарство одбране врши масовну испоруку нових борбених и надзорних беспилотних летелица, укључујући млазне вишенаменске беспилотне  летелице (беспилотно летеће ваздухопловство) у војсци и ваздухопловним снагама.

Раније овог месеца, Ваздухопловне снаге и Ваздухопловна одбрана иранске војске примиле су три нове беспилотне летелице, укључујући и вишенаменски УАВ (беспилотни ваздухоплов).

О израелском нападу на Сирију прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА