Најновије

30 ВИРУСА ЧЕКА СВОЈ РЕД, ОВО ЈЕ ИСПИТ ЗА ЧОВЕЧАНСТВО! Српски стручњаци први пут о теорији да је корона направљена у лабораторији!

Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић на питање како коментарише каже да што се тиче услова у којима би се тако нешто радило у свету, нема доказа, а да би се тврдило да је вирус настао у лабораторији морају да постоје докази.

Епидемиолог др Бранислав Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

"Ја сам имао ту срећну околност да боравим у тој лабораторији у Институту у Паризу 1986,,78. Видео сам да је то озбиљна екипа, није само он добио Нобелову награду за откривање ХИВ1. Треба га узети озбиљно што се тиче изјаве, али што се тиче услова у којима би се нешто тако радило у свету, за то нема доказа. Да би се тако нешто тврдило, морају да постоје докази, чак и он то не тврди на тај начин. Претпоставка да се у лабораторији може створити тако нешто постоји и она је у науци присутна, неке земље имају тако нешто и у историји ратова било је и таквих случајева, биолошки рат би био опаснији од атомских бомби. Треба добро раздвојити различите манипулације којима се служе људи од онога што научници узимају као претпоставку, наука се заснива на испитивањима, доказима. Ако се сетимо оне ситуације са антраксом у САД, то није немогуће, али у овом случају се слажем да је потребно много доказа да је то природни процес.", рекао је др Тиодоровић.

Како каже, у овом случају, много има доказа да је у питању природни процес.

"Тридесет вируса чека свој ред, на планети нисмо сами, сви микроорганизми, гљивице желе да преживе, као што се ми боримо да преживимо. Ово је велики испит за цело човечанство и за све нас, да ли смо припремњени да реагујемо правовремено", рекао је др Тиодоровић.

Имунолог др Срђа Јанковић је рекао да у овом тренутку постоји концензус да се ради о вирусу који је еволуирао његовим природним процесом.

Срђа Јанковић (Фото: Јујтуб)

Како каже, све има назнаке природног процеса, и додаје да се то на молекуларном нивоу све лепо види и јасно се разликују један и други.

Подсетимо, француски вирусолог, добитник Нобелове награду за физиологију и медицину 2008. године за изоловање ХИВ вируса, Лик Монтање је изјавио да вирус корона Ковид-19 нема природно порекло и да је направљен у лабораторији.

Лик Монтање (Фото: Јутјуб)

Опширније о томе шта је француски доктор и нобеловац Монтање реако о вирусу прочитајте ОВДЕ!

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА