Најновије

ПРШТАЛЕ ВАРНИЦЕ: Ана Брнабић провоцирала Шешеља, а онда је добила бруталан одговор: Имате већину па можете и коња да именујете у сенаторе!

Лидер радикала Војислав Шешељ приговорио је данас да је скупштину требало сазвати раније и упитао премијерку Ану Брнабић шта је аргумент да парламент није могао да заседа, а премијерка је истакла да се скупштина састала онда када је постојао минимум услова, уз све мере превенције.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Брнабић је изјавила и да јој је поражавајуће да у парламенту, где је данас почела расправа о мерама Владе Србије донетим за време ванредног стања, не види опозицију која је два месеца критиковала власт због тога што скупштина није заседала.

“Два месеца критикују, а уопште немају намеру да буду у скупштини”, рекла је Брнабић, одговарајући на примедбе шефа посланичке групе СРС да је власт морала да образложи зашто седнице није било.

Шешељ је рекао да је Србија водила борбу за спас најстарије генерације и додао да је по свему судећи - успела, међутим, како је навео, борба још није завршена, јер епидемија може да се врати.

“Србија је, каже, водила борбу за најстарију генерацију, јер духом не припадамо ЕУ, која их жртвује”.

Он је додао да је у вези са ванредним стањем требало да се сазове скупштине, па ако нема услова да се одржи, онда тако да се каже и упитао премијерку који је доказ да парламент није могао да заседа.

”Ако кажете да је влада донела одлуку о забрани скупова више од 50 или 100 људи, па шта нас брига за одлуку владе? Не може влада која је нама подређена да нам одједном постане надређена и да спречи седницу скупштине”, рекао је Шешељ.

Шешељ је оценио да неке одлуке, попут суђења путем скајпа не могу опстати, рекавши да је то недопустиво и противуставно, те се позвао и на конвенцију о људским правима.

Брнабић је одговорила да није мислила да ће, како је рекла, у животу чути Шешеља да се позива на европску Конвенцију о љдуским правима, али “још једном сте ме уверили да је стање ванредно”.

Захвалила је Шешељу што је био довољно коректан и признао да је влада ову борбу добро водила.

Потврдила је да је могуће да се догоди други талас епидемија, али је истакла да Србија има довољно хлорокина, те да данас долази још, као донација француског председника Емануела Макрона.

Када је реч о заседању парламента, Брнабић је рекла да је било крајње небезбедно да се на једном месту у време када је епидемија на почетку окупи, не само 250 посланика, јер има и запослених у парламенту, већ око 500 људи, и то је и струка потврдила.

“Све би то ишло на нашу душу. Можда је вама лако да кажете, као и неким другим опозиционарима који позивају пензионере да изађу, јер нисте одговорни. Немојте као Ђилас да позивате пензионере да излазе. Још кажу, немамо потврду струке, али добро звучи. Политички популизам не да не звучи добро, него ће људе коштати живота”, рекла је она.

Она је истакла да се скупштина састала онда када је постојао минимум услова, уз све мере превенције.

Брнабић је поручила Шешељу да није на њему да оцењује шта је противуставно, већ да о томе одлучује Уставни суд, те на опаску шефа посланика СРС да они имају већину и “да могу коња да именују у сенаторе”, навела да су то радили неки други.

Прочитајте ОВДЕ да ли ће полицијски час за 1. мај бити ублажен.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА