Најновије

Првановић писао патријарху Иринеју: Да се звона цркве огласе у 20.05! Црква треба да буде уз угњетени народ, а не да орденује велеиздајника!

Научни саветник Института за физику Слободан Првановић упутио је отворено писмо патријарху Иринеју у којем га позива да он и Српска православна црква "стану на страну народа" и да у "знак побуне у 20.05 сваке вечери звоне звона на црквама".

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

Првановић се у писму осврнуо на буку којом већ неколико вечери незадовољни грађани исказују нагомилано незадовољство актуелним режимом, наводећи да Српска православна црква “треба да буде на страни побуњеног народа” и то покаже тиме што би свако вече у 20.05 звонила звона у свим црквама.


“Овим сврставањем на страну побуњеног народа”, а против пљачкаша Србије, “Црква би, колико толико, повратила пољуљано поверење, које је изгубила након оне историјске срамоте” када сте Александру Вучићу “доделили орден за чување Косова”, поручио је професор Првановић патријарху Иринеју.

Првановић је један од потписиника захтева академске заједнице у којем се тражи да јавни сервис РТС обезбеди објективно извештавање “о свим аферама које потресају државу”.

Прочитајте ОВДЕ како су немачки медији оплели по Александру Вучићу.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА