Најновије

Русија: Напад ракетама са америчких подморница тумачићемо као нуклеарни напад!

САД на све начине покушавају да релативизују границу између нестратешког и стратешког нуклеарног наоружања, то води ка порасту претње од потенцијалног нуклеарног конфликта, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: Риа)

„Обратили смо пажњу на документ који је објављен на сајту Стејт департмента, који је посвећен стварању нуклеарних бојевих глава слабе разорне моћи В76-2, које се опремају на балистичке ракете ’Тридент 2‘. Потреба да се размештају те нуклеарне бојеве главе произилази из реакције САД на повећану глобалну претњу због Русије и Кине. Као што смо објаснили у више наврата, сматрамо да је то опасно и да то утиче на стратешку дестабилизацију“, навела је она.

Став Русије је, према речима Захарове, да се на овај начин брише граница између стратешког и нестратешког нуклеарног наоружања, што води ка порасту претње од потенцијалног нуклеарног конфликта.

„То није само наше мишљење, већ и став америчког научног друштва, чак и дела Конгреса САД“, додала је.

Напад ракетама са америчких подморница — нуклеарни напад

Захарова је нагласила да ће се у том случају било какав напад који се буде вршио балистичким ракетама са америчких подморница, убудуће тумачити као напад нуклеарним оружјем.

Узимајући у обзир руску доктрину нуклеарног ратовања, то ће значити да ће у случају таквог напада од стране САД Москва имати основ за узвратни нуклеарни напад.

Подсетимо, у фебруару 2021. године престаје да важи Споразум о ограничењу нуклеарног наоружања, који је потписан још 2010. године.

Прочитајте ОВДЕ  какав то егзодус прети свету.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА