Најновије

ТАКО ТО РАДИ АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК: Никодијевићи добили писмо од Трампа и чек на 2.900 долара!

Н. Никодијевић и његова супруга, који живе у америчкој држави Јута, добили су писмо које је потписао председник САД Доналд Трамп, а у којем се наводи да администрација председника упоредо са борбом против "невидљивог непријатеља" непрестано ради на томе да заштити вредне Американце. Уз писмо је стигао и новчани чек, помоћ коју ће добити око 88 милиона Американаца.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Америчка влада је као помоћ грађанима определила 2,2 трилиона долара. Како је објавио ЦНН, на рачуне око 88 милиона Американаца који зарађују мање од 75.000 долара аутоматски ће бити уплаћено 1.200 долара, плус 500 долара ако имају дете млађе од 17 година.

Брачни парови који укупно годишње зарађују мање од 150 хиљада, добиће додатни чек. Тако је приход Никодијевића, када се све сабере, увећан за 2.900 долара.

Н. Никодијевић каже да су његова примања редовна и стабилна, а да је компанија за коју ради навела да до краја јула има новца за исплату плата. Ипак, истиче да је ова финансијска помоћ потребна многима који су услед кризе остали без посла, највише у области пружања услуга.

Он објашњава да за 2.900 долара, колико је добило његово домаћинство, могу да плате две месечне станарине са свим рачунима и да им остане још око 400 долара за храну. Они који живе сами и добили су 1.200 долара имају довољно за једну кирију и рачуне, и око 200 долара за храну.

Према његовим речима, то су грубе процене за већи део Америке, али не важе за Њујорк, Вашингтон, Бостон и Калифорнију где су, како напомиње, трошкови живота знатно виши.

Слична једнократна мера прописана је и у Србији, где би сви пунолетни грађани могли да добију по 100 евра помоћи - уколико то желе.

Он каже да не жели да омаловажава вредност те помоћи и да сигурно великој већини грађана значи много, "што нажалост само показује у каквом сиромаштву се живи".

"Грађани Србије нису свесни да они плаћају порез и да људи које су изабрали морају да воде рачуна о њиховим интересима. У овом тренутку интерес је да им се финасијски помогне. Само што то мора да се уради институционализовано, а не у телевизијској емисији усред превелике жеље да се додвориш већ слуђеним грађанима", каже овај Београђанин који последњих година живи у Америци.

Коментаришући писмо које је стигло с потписом америчког председника, Никодијевић каже да се не слаже с премисом да се налазимо у рату и да нас напада невидљиви непријатељ. Међутим, напомиње да се с друге стране из текста лепо види да је у доношењу документа о помоћи учествовало више грана власти.

"Није један човек поделио новац како је он желео. Мени је важно да знам како институције функционишу, апсолутно ме не дотичу испади појединца, макар он био и председник Америке", закључује Никодијевић.

Прочитајте ОВДЕ како се Кина припрема за други талас короне.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА