Најновије

УЗДРМАНА МОЋНА ДРЖАВА! Заробљени џихадисти из ИД-а открили велику тајну!

Централни истражни суд Председништва објавио је у среду саопштење да су двојица терориста Исламске државе заробљени у војним операцијама у Багдаду и Ал-Анбару. У изјави ирачког правосуђа пише:

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

- Првоосумњичени је признао припадност терористичким бандама ИД-а и да је детонирао неколико експлозивних направа против ирачких оружаних снага.

- Терориста је прошао административне и војне курсеве обуке у Турској пре него што је започео своје акције у Ираку - стоји у саопштењу ирачког суда.

У изјави се каже да је "други терориста признао пред истражним судијом своју припадност ИД-у и да је учествовао у постављању лажних контролних пунктова у Хадити, провинција Анбар, који су били намењени цивилима и безбедносним снагама".

Он је наставио да "потврда и хапшење оптуженог долазе у складу са одредбама члана 4. Закона о антитероризму бр. 13 из 2005. године."

У понедјељак су ирачке оружане снаге покренуле велику операцију у два различита дела земље.

Прва операција одвија се дуж административне границе провинција Дијала и Салахадин, док је друга операција започета дуж сиријске границе у провинцији Ал-Анбар.

Амерички авион залутао! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА