Најновије

ЈОШ 8 ЖРТАВА КОРОНА ВИРУСА! Убрзано се повећава број новозаражених! (ВИДЕО)

Још 305 особа заражено је корона вирсом у Србији, показује пресек стања за 3. април, а забележено је и 8 нових жртава вируса. Укупно од последњег пресека стања, тестирано је 748 тестираних случајева, од чега је 305 било позитивних.

Др Дарија Кисић (Фото: Јутјуб)

Укупан број оболелих у овом тренутку је 1.476, а преминулих је укупно 39. Тренутно је хоспитализовано 814 пацијената, а на респираторима је њих 81.

- Хоспитализовано је укупно 874 пацијената, а на респиратору је њих 81 - рекла је Дарија Кисић Тепавчевић и додала:

Преминуло је шест особа мушког пола, и две особе женског пола. Просек њихових година је 70,75 и као и код свих претходних жртава, и они су имали коморбидитете, односно више других болести које су допринеле фаталном исходу.

- У овом моменту смртност у односу на укупан број заражених износи 2, 64 одсто. Данашњи бројеви показују да се ради о великом оптерећењу болести - рекла је др Кисић.

Она је рекла да је извесно да је увек велика већина заражених из главног града.

Др Кисић Тепавчевић је рекла да, када је број оболелих у здравственој установи велики, јасно је да је дошло до пропуста, али, додаје, најбитније је да су сви они код којих је потрвђена инфекција изоловани, као и да су њхови контакти под надзором.

- Самим тим и ова болница и друге, као и у Ћуприји, раде са мањим бројем радника и неминовно ће у једном моменту, уколико се тако настави, бити смањен рад и капацитет болнице, а могу се и преусмеравати здравствени радници. Ситуација се мења из дана у дан, снага се преусмерава како не би ни један регион трпео - рекла је.

Како каже, имамо јасно дефинисане процедуре, али додаје да је свака ситуација специфична за себе, па је у ходу решавају.

Доктор Предраг Кон је рекао да је јасно да креће стрми успон.

- Пета недеља се јасно најавила. Сада је већ питање здравствене безбедности сваког појединца ове државе да схвати да се налазимо у озбиљној ситуацији - рекао је др Кон.

Како каже, да немамо импровизоване болнице, већ би били у проблему.

- Сада се појављују на неким друштвеним мрежама напади на све мере, морам да кажем да је то напад на здравствену безбедност. То је једноставно тако. Ако се не разуме да је вирус у циркулацији и да је неопходно спречити његово преношење, тешко је даље разговарати и ту нема неког преговарања - рекао је др Кон.

Како каже, у ГАК Народни фронт је 75 особа удаљено са посла.

- Укупно имамо 46 позитивних и сви су удаљени са посла, плус они којима или није урађен тест или није било потребе да се ради, али су из предострожности удаљени - рекао је др Кон.

Како каже, сви који су позитивни били су у контакту са 150 особа, које су потпуно здраве и под посебним надзором.

Др Кон је скренуо пажњу на строгу контролу оних особа које су здраве, али су биле у потенцијалним контактима са зараженим а и даље раде.

Како каже, чуо се са директорком ГАК Народни фронт, и додао да су тамо имали 36 порођаја за 24 сата, плус две хитне операције, као и да болница ради.

Др Кон је рекао да су и даље жаришта у Ваљеву, Ћуприји, Београду и Кикинди.

Тотални полицијски час ако будемо недисциплиновани! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА