Најновије

ПОМПЕО ПИСАО ВУЧИЋУ: Ево шта му је поручио државни секретар САД

Председник Србије Александар Вучић примио је писмо државног секретара САД, Мајка Помпеа, који је захвалио за транспорт америчких грађана из Србије у САД. Србија је затворила границе, и увела ванредно стање због епидемије корона вируса, а самим тим је обустављен и сав ваздушни саобраћај.

Мајк Помпео (Фото: Flickr)

У Помпеовом писму се каже:

- Док владе широм света стреме ка томе да заштите сопствене грађане од пандемије KОВИД-19, желим да упутим дубоку захвалност Вама и Влади Србије за помоћ грађанима Сједињених Држава онда када им је то било потребно.

Тиме што сте америчким грађанима пружили прилику да се врате у Сједињене Државе чартер летом Ер Србије, који је организовала Влада Србије 26. марта, омогућили сте да се 64 америчких држављана врати својим домовима и породицама у време које је за све нас пуно неизвесности и изазова.

Такође, желим да похвалим и особље Ер Србије и надлежне органе на аеродрому "Никола Тесла" у Београду на подршци коју су пружили да се организује лет у тако кратком року и на херојству и саосећању које су показали путницима на лету.

У име САД захваљујем Вам на подршци и пријатељству у овим тешким временима, када се наши билатерални односи истичу по својој снази.

Радујем се дану када ће ова пандемија проћи и када ћемо моћи да наставимо заједно да радимо на изградњи просперитетније будућности за наше народе - наводи се у писму, саопштила је прес служба председника.

Албанци не могу да сакрију бес! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА