Најновије

ПОТРЕСНА ПРИЧА КОЈА ЈЕ УЗНЕМИРИЛА СРБИЈУ: Отац умро од вируса, мајка у болници, а троје деце остало само у кући!

Н.А. из Врања преминуо је од последица короне у Нишу, а након његове смрти супруга је такође хоспитализована. Троје деце живи и страху да се и мама неће вратити из болнице.

Корона односи животе у Србији (Фото: Јутјуб)

Мештани села Суви Дол код Врања где ова породица живи забринути су за децу јер су сами код куће.

- Деца су добра, али су ипак сами изгубили су оца, сада им је и мајка у болници. Рођаци им достављају храну и друге намирнице, али је питање како се они осећају – прича једна од комшиница.

Чланица Градског већа задужена за социјална питања Данијела Милосављевић каже да је град од првог дана био упућен у цео случај и да деца нису остављена сама, како се спекулише.

- Ми смо одмах знали да постоји могућност да деца остану сама. Центар за социјални рад је контактиран, деца су стављена под старатељство центра који непосредно води рачуна о њима. Руководилац службе је отишао и у непосредном разговору проценио да је најбоље да деца остану у кући – каже Милосављевић.

Најстарије дете има 16 година, друго двоје 14 и 9. Процењено је да је најстарији дечак способан да брине о друго двоје деце, али се и даље над њима врши комплетан надзор.

Први тест је показао да је мајка деце негативна, али други чији резултати су у петак вече послати у Врање показали су да је и она заражена вирусом корона, због чега су и деца тестирана.

Пријатељ са нултим пацијентом

Преминули Н.А. (45) из Врања био је у контакту са нултим пацијентом судијом из овог града код кога је вирус прво потврђен. На жалост, овај млади човек код кога је потврђен вирус изгубио је битку због дијабетеса са којим се борио.

Прочитајте ОВДЕ шта је упозорио епидемиолог Предраг Кон.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА