Најновије

ТРАЖЕ ДА СЕ ХИТНО ПОНОВО ТЕСТИРАЈУ НА КОРОНУ: Смештени на Сајму најављују штрајк глађу

Људи који су позитивни на коронавирус, и због тога се налазе у хали Београдског сајма, најављују штрајк глађу уколико не добију могућност поновног тестирања.

Привремена болница на Сајму (Фото: Јутјуб)

План је да штрајк започну у суботу, 4. априла, јер, поред осталог, од недеље немају никакву информацију у вези са тестирањима, а резултате, односно нове тестове чекају већ десет дана, тврде смештени на Сајму.

"Одговорни епидемиолог Божидар Љубић негира било какву одговорност и не жели да прича са пацијентима, па не проналазимо други начин да добијемо могућност поновног тестирања. Додатно, никада нам званично нису речени резултати претходно урађених тестова, нити смо их добили написмено", наводе у апелу медијима. 

Како напомињу, у привременој болници на Сајму има и старијих људи, хроничних болесника, како кажу и једно дете, а услови, наводе, нису најбољи за њихов опоравак.

"Иако је ово привремена болница, не постоје картони пацијената ни одговарајућа терапија. С друге стране, велики број људи нема никакве симптоме", додаје се у апелу.  

Подсећају да је најављено да ће у Сајам долазити новотестирани са лаким симптомима, али се то, како кажу, не дешава, па су тамо смештени само путници и људи који су претходно били лечени у болници.

На крају апела наводе да се захваљују осталом пријатном особљу Сајма.  

Када је реч о условима кажу да су они побољшани, односно да су добили монтажне тушеве и топлу воду.

Прочитајте ОВДЕ колико је људи до сада заражено вирусом корона у Србији.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА