Најновије

У Вухану настављено управљање заједницом како би се спречио повратак епидемије

Вухан, епицентар нове епидемије коронавируса у Кини, у петак је затражио од својих становника да остану код куће и избегавају небитне изласке, јер град делује на спречавању скока епидемије.

Дежурни члан особља врши контролу телесне температуре путника код наплатне рампе за аутопут у месту Вухан, централна кинеска провинција Хубеи, 26. марта 2020. године. Фото: Xinhua/Xiao Yijiu

Влада Вухана, главног града провинције Хубеи, рекла је у обавештењу да ће градске стамбене заједнице наставити са затвореним управљањем, а становници који пролазе кроз улазе у заједнице морају да провере температуру и носе маску.

Обавештење упозорава на слабљење будности услед повећаног протока људи и прилива грађана из других места. Превенција пораста епидемије остала је "тежак задатак", наводи се у најави појаве асимптоматских болесника, пацијената који су поново тестирани на позитиван начин након отпуста из болнице и нових случајева код људи који долазе из иностранства.

Провинција Хубеи пријавила је само један нови потврђени случај ЦОВИД-19 у протеклој недељи, али у четвртак је тамо регистрован 51 нови асимптоматски пацијент, у поређењу са 37 у среду.

Шта се сме, а шта никако не сме током ванредног стања прочитајте ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА