Најновије

СЕРЖ БРАМЕРЦ: Код Вучића о Шешељу!

Брамерц борави у дводневној посети Србији у оквиру припрема за извештај који ће поднети Савету безбедности УН почетком јуна.
Шешељ против Брамерца (Фото: flickr / ЈуТјуб)

Шешељ против Брамерца (Фото: flickr / ЈуТјуб)

Како је најављено из Хашког трибунала, тужилац ће разговарати и са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем, министром правде Николом Селаковићем, тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем, као и представницима међународне заједнице. Брамерцова посета пада у тренутку када Жалбено веће Трибунала очекује да лидер СРС Војислав Шешељ 26. маја буде враћен у Хашки суд. С тим у вези, премијер Србије је јуче рекао да Србија не може лидера радикала Војислава Шешеља да врати у Хашки трибунал, а да се претходно не испоштују све процедуре. Он је за Б92 рекао да Србија још није добила званичан захтев Хашког трибунала о враћању Шешеља у Хаг и да ће на тај захтев одговорити чим он буде достављен. Премијер је нагласио да Србија неће угрозити своју европску будућност, да ће наставити сарадњу с Хагом, али је истакао да ће наставити да штити интересе наших грађана. Председник Националног савета за сарадњу с Трибуналом Расим Љајић изјавио је данас да је циљ да се из ситуације око повратка лидера СРС Војислава Шешеља у Хаг изађе са што мање штете, односно да се штите права оних који су оптужени, а да се, са друге стране, не угрозе европске интеграције земље. Љајић је рекао да се од Жалбеног већа Трибунала траже информације које су битне за цео овај случај. - Како то да једно веће одлучује о томе да Шешеља врати, а да Србију уопште и не пита о томе - упитао је Љајић, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк. Љајић је рекао да се "никакав расплет ситуације неће догодити ни данас, ни сутра, ни ове недеље" и да се Шешељ неће наћи сутра у Хагу, сем уколико он то добровољно не уради.
Прочитајте још:Од Велике Србије до велеиздајеКОСОВУ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ КУМАНОВА: Спрема се терористички напад, сви су у приправности?!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА