Најновије

НЕМА ОКУПЉАЊА ДОК ПРЕДСЕДНИК НЕ ОДЛУЧИ: Вучић открио до којег датума нема скупова политичких партија!

После укидања ванредног стања ће се говорити о изборима у Србији, рекао је председник Србије Александар Вучић, гостујући у емисији "Око" на РТС.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Питање које се последњих дана најчешће чује јесте како ће предизборна кампања изгледати, с обзиром на забране јавних окупљања.

- Потпуно је извесно да до 15. јуна неће бити политичких скупова у Србији, нико неће да се игра са здрављем људи - рекао је Вучић и додао да је тиме највише оштећена Српска напредна странка.

Ипак, додао је да ће се о свему разговарати у понедељак, на састанку са представницима политичких странака, после чега ће све ићи по даљој процедури, како Устав и закон кажу.

Претходни састанак одржан је 17. марта и тада се говорило о одржавању избора у ситуацији када је проглашена епидемија короне.

Том састанку су, измедју осталих присуствовали председник Нове странке Зоран Живковић, председник СПАС-а Александар Шапић, председник ДСС Милош Јовановић, представници СПС, УДС, СВМ...

Избори у Србији расписани су 4. марта, требало је да буду одржани 26. априла, а због ширења епидемије корона вируса све изборне радње су прекинуте 17. марта.

Опозиција се није снашла у време пандемије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА