Најновије

ТУРБУЛЕНЦИЈЕ И ПОТРЕСИ У ТАКОЗВАНОЈ ДРЖАВИ: Да ли је Србија спремна на удар из Приштине

Председник у емисији "Око" навео и да ће преговори са Приштином и даље бити тешки, јер је легитимитет приштинске владе “на клацкалици”.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

У Приштини се могу очекивати "велики потреси", јер њихова влада има проблем са легитимношћу, оцењује председник Србије Александар Вучић.

Не радују га турбуленције на политичком плану, које се сада дешавају у Приштини, као што се таквим турбуленцијама не радује нигде у региону, рекао је за РТС.

На питање новинара како то Београд може да искористи, Вучић одговара да не може да користи такву ситуацију, јер, ако је ситуација у Приштини стабилна, онда Београд има стабилног партнера за разговор, а ако је нестабилна, онда ће се албански политичари “утркивати ко ће више пута да понови да је Србија починила геноцид”.

Каже да ће преговори са Приштином и даље бити тешки, јер је легитимитет приштинске владе “на клацкалици”, уз објашњење да ако формирају владу где први има 21 одсто подршке грађана, онда Аљбин Курсти остаје у опозицији са 37 одсто подршке.

“То није лака ситуација и онда имате проблем са легитимношћу”, указао је Вучић.

Упитан да ли је због ситуације у вези са короном баријера на српску робу "отклоњена или померена", Вучић наводи да ће око тога бити "много проблема" и поновио да се Београд залаже за апсолутни слободан проток роба, услуга и капитала.

Истиче да ће се на томе и даље радити, јер је то, каже председник, од пресудног значаја и за нас и за њих.

Вучић додаје да је о томе имао разговоре претходних дана и са специјалним изаслаником САД за КиМ Ричардном Гренелом и европским посредником за КиМ Мирославом Лајчаком.

Како се Србијом ори порука незадовољства Вучићевих мера погледајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА