Најновије

ОДБИЛИ СУ СРПСКУ ВОЈСКУ НА СВОЈИМ УЛИЦАМА А САДА ПОСТАЈУ ЖАРИШТЕ ВИРУСА: Упркос томе Србија им уручује респираторе!

Председник Србије Александар Вучић посетиће у понедељак Нови Пазар, који је идентификован као ново жариште корона вируса у Србији.

Нови Пазар (Фот: Јутјуб)

То је објавила, незванично, једна локална телевизија, а Танјугу је у Кабинету председника Републике информација потврђена.

Вучић ће, према Танјуговим информацијама, у Новом Пазару обићи Општу болницу, којој ће уручити 10 клиничких, статичних респиратора и три мобилна респиратора.

Председник је одлучио да посети Нови Пазар након што су је обавештен да је ситуација у том граду са ширењем ковид-19 "алармантна".

Респиратори које ће уручити Општој болници, укупно 13, ојачаће здравствени систем Новог Пазара и омогућити Општој болници да се носи са тренутним стањем оболелих од корона вируса и да спремно дочека евентуални раст заражених, како они не би морали да буду упућивани у удаљене клиничке центре.

Закључно са петком, у Новом Пазару је регистровано 12 особа заражених корона вирусом, али су тестирани и сви контакти заражених особа, а резултати се чекају.

Надлежни из Опште болнице Нови Пазар позвали су све грађане да се стриктно придравају мера Владе Србије и препорука надлежних институција и да без преке потребе не излазе из својих домова.

Стевановић: Нови Пазар постаје ново жариште

У Новом Пазару имамо формирање новог жаришта и тамо је већ упућен одређен број респиратора, изјавио је данас директор Инфективне клинике Горан Стевановић.

Стевановић је рекао да се у том граду јавља ново жариште, и да се активно ради на томе да се тамо у потпуности оспособи болница.

"Већ сада је тамо упућен један број респиратора, да се појача, а кренуо је и један број лекара", рекао је Стевановић на прес конференцији.

У сваком тренутку, где год буде било потребе, каже Стевановић, пребациваће се или кадар, или пацијенти, у зависности од тога шта је најбоље за саме пацијенте.

Ко ће све бити од грађана позван да опрема болнице сазнајте ОВДЕ!

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА