Најновије

СЛЕДИ НАМ ВЕЛИКИ РАСТ ЗАРАЖЕНИХ: Ево шта је докторка Кисић Тепавчевић рекла о врхунцу епидемије у Србији!

"Мере попут увођења продуженог полицијског часа потребне су да би се значајно смањило ширење корона вируса, а ефекти ће моћи да се виде за недељу или две", изјавила је заменица директора Института за јавно здравље Србије др Дарија Кисић Тепавчевић.

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

"Убеђена сам да је највећи број грађана разумео улогу и важност свих мера, а ефекти предузетих мера, као и продуженог полицијског часа моћи ћемо да видимо за недељу или две", рекла је Кисић Тепавчевић.

Она је навела да су садашње бројке одраз превентивних активности које су спроведене.

"Пораст оболелих није тако стрмоглав и нагао као у већини земаља пет недеља након уласка вируса, а сваки дан је прича за себе и сваки дан показује колико смо били одговорни", рекла је Кисић.

Додала је да се највећи број грађана придржава мера дистанцирања, физичке удаљености, али да чак и они који се понашају одговорно кад се нађу у друштву оних који нису тако савесни и мисле да су здрави могу да оболе.

Кисић Тепавчевић је навела да су инфективне клинике ових дана имале доста посла и имаће их у наредном временском периоду, али да је важно да се разуме колико је важна улога сваког појединца.

Казала је и да је незахвално давати било каква предвиђања како ће се даље ситуација одвијати, али је додала да искуства из Кине показује да ригорозне мере дају резултате.

Она је поновила да је важно да будемо спремни за сваки могући сценарио јер је болест непредвидива, али да се нада да ће топло време утицати да се циркулација вируса смањи.

Има здравствених установа у којима је одређен број радника оболео, напоменула је Кисић Тепавчевић, међу њима је и ГАК “Народни фронт”, али је додала да су сви лекари који су носиоци вируса изловани како се болест не би пренела на остале колеге и пацијенте.

"Најважније да се понашамо тако као да је свако од нас потенцијални носилац заразе и да удружимо снаге, али се удаљимо на физички безбедну раздаљину. То звучи банално, али спасава живот", рекла је Кисић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић поручио грађанима Србије.

Извор: ТВ Прва/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА