Најновије

НЕМА РАТА БЕЗ ШИПТАРА: Крволоци са Балкана поново напали сиријску војску! (ВИДЕО)

Терористичка формација „Џемат Албан“ извршила је напад на једну утврђену тачку сиријске армије. Они су на овај пункт напали тако што су неопажено привукли бестрзајни топ совјетске производње СПГ-9 „Копље“, који по свему судећи представља њихово омиљено оружје.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Албански екстремисти који делују у оквиру формације „Џемат Албан“ напали су не један пункт под контролом сиријске армије. Они су на овај пункт напали тако што су неопажено привукли бестрзајни топ совјетске производње СПГ-9 „Копље“. Претпоставља се да је том приликом сиријска војска претрпела извесне губитке.

У овом тренутку “Копље” се често може приметити у репортажама с Блиског истока. У Сирији СПГ-9 активно користе, како регуларна војска, тако и терористиче формације. Широко је присутан и у Ираку, а за време осмогодишњег рата против Ирана користио се за борбу против непријатељских тенкова и пешадије.

На видео снимку је видљиво да група сиријских бораца под кишом метака извлачи једног погођеног борца, који не даје знаке живота. На овај напад је одговорила сиријска армија а претпоставља се да и међу терористима има губитака.

Ова терористичка група делује у саставу џихадистичке ултра-радикалне оружане групе „Хаџат Тахрир Аш-Шам“, која на позиције регуларне војске напада у садејству са групом Хурас Ад-Дин ( тачније Ал-Каида 2.0 у Сирији).

Претпоставка је да ова група у свом саставу има око 120 етничких албанаца+ још пар десетина албанских терориста који су раштркани у неколико екстремистичких организација који делују на простору Сирије.

Ради се о милитантнима салафијског усмерења.Од наоружања користе широку палету различитих аутоматских пушака и снајпера, где има и оних великог калибра (трофејне пушке AM-50 Sayyad, Steyr SSG 69 итд.). У последње време приметно је ојачавање овог одреда са артиљеријским средствима за ватрену подршку. Претпоставка је да ова група има и сопствени парк возила за транспорт и ватрену подршку у броју од десетак јединица.

Како је Панцир деловао у Лењинградској области сазнајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА