Најновије

СРБИ СУ ПРЕПУШТЕНИ САМИ СЕБИ?! Дачић: Држава није у обавези да их враћа у Србију!

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће данас бити организован лет за Братиславу, сутра лет Париз-Франкфурт, а у среду за Вашингтон за повратак држављана Србије у земљу.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

До сада смо превезли око 5.000 људи, и то 2.500 авионима, а организовали смо и аутобусе за неке који су били блокирани – рекао је Дачић.

Дачић је рекао да су се за повратак из Аустралије јавила 144 држављанина Србије, Аустрије 308, Белгије 46, Велике Британије 60, Грчке 35, Египта 25, Чешке 90, Индије 34, са Малдива 23, из Индонезије 51, из Тајланда 80, из Вијетнама 15, Канаде 34, Кувајта 43, Марока 25, Нигерије 155, Немачке 1.500, Норвешке 107, са Исланда 10, из Португалије 35, САД 730, Саудијске Арабије 65, Словачке 320, Француске 293, Емирата 177, Швајцарске 496, Шведске 241, Албаније 10, Мађарске 54, Словачке 320, Филипина троје.

Он је поручио грађанима да не би требало да имају нереална очекивања и да чекају да Влада Србије пошаље авион на Бали или Тајланд, већ да дођу до тачака одакле могу да их превезу.

Дачић је позвао грађане да дођу негде ближе Србији и свима ће бити омогућено да се врате у земљу.

Он је као пример навео да ће из Емирата четири пута недељно бити организовани летови за Париз, Франкфурт и Букурешт. Дачић је рекао да би у четвртак требало да дођу из Тајланда до Букурешта, а онда ће бити превезени до Београда.

Истакао је да држава није у обавези да их враћа у Србију.

Он је рекао и да има много одустајања када људи виде да након повратка морају да буду у карантину, односно у изолацији и навео да је највише одустајања било из Емирата.

– Решили смо најургентије ствари. Нема више никога ко је на аеродрому или негде на граници – рекао је Дачић и апеловао на држављане Србије који не морају да долазе да не крећу на пут, нити да планирају да долазе, док се ова криза не смири.

Како је академик Теодоровић дигао Србију на ноге прочитајте ОВДЕ!

Извор: fonet.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА