Најновије

ЈОШ 3 ОСОБЕ ПРЕМИНУЛЕ, А 247 ЗАРАЖЕНИХ КОРОНАВИРУСОМ У СРБИЈИ! УКУПНО 61 ЖРТВА И 2.447 ОБОЛЕЛИХ! Кон: Нема више играња са изолацијом!

У Републици Србији је до 15 часова 7. априла 2020. године регистровано укупно 2.447 потврђених случајева ЦОВИД 19. Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 1.074 особе од којих је 247 позитивно. Хоспитализовано је 1.280 пацијената, саопштио је Кризни штаб на конференцији за новинаре у Палати Србија.

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

- До 15 часова у Републици Србији тестирано је укупно 9.626 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. На жалост од претходног извештаја имамо и нова три (3) смртна случаја, односно укупно 61 - рекла је докторка Дарија Кисић Тепавчевић и додала да су преминуле две мушке и једна женска особа.
 
Просек њихових година је 64,21 и они су имали коморбидитете, односно више других придружених болести које су допринеле нежељеном исходу.

- На респиратору се налази 108 пацијената - рекла је др Кисић-Тепавчевић.

Како каже, на основу укупног броја оболелих видимо да имамо стабилан број оболелих у претходним данима, и то, додаје, у недељи када је у другим земљама било наглог пораста.

- Не смемо да посустанемо. Ово јесте обећавајући знак, али сада треба да запнемо из све снаге, јер ови бројеви показују да оно што сви чинимо у овом моменту јесте основа праве борбе против инфекције - рекла је Кисић-Тепавчевић.

- У ове две недеље најрестриктивније мере које смо до сада планирали морају да се спроводе, како бисмо спречили било какав контакт. Тада је вирус најспособнији да се пренесе, кроз огроман број људи који су резервоари инфекције. Нема више играња око тога како се спроводи изолација, она се спроводи у болници, како нам се не би из кућне изолације вирус вратио - рекао је доктор Предраг Кон.

Др Кон је рекао да је 104 пацијента се налази на Сајму и 21 на Чаиру.

- То се динамично мења, понекад када имамо улаз вируса имамо повећање броја па после он мало спадне. Та аналитика у ходу је врло тешка и сва аналитика се ради по завршетку догађаја. Разумем интерес али са оградама морате узимати информације јер се оне непрекидно мењају - рекао је др Кон.

Он је истакао да је Светски дан здравља, који се данас обележава, посвећен комплетно проблему и борби са ковидом-19.

Кад прође епидемија – хоће ли нам наметати и вакцине против Covid-19 и чип-доказ имунитета?  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА