Најновије

Милутине нијеси ти за лечење Короне

ОООО Милутине! Ово је чувени узвик Љуба Никшићанина из филма нож, којим дозива неког Милутина. Е сада у вријеме ове епидемије, већина Никшићана, а Бога ми и других становника Црне Горе се хвата за главу и говори ОООО МИЛУТИНЕ, када на телевизији виде шефа парадржавне организације НКТ ( Национално координационо тијело) Милутина Симовића.

Велимир Ераковић (Фото: Хелм Каст)

Пише: Велимир Ераковић

Прво и основно због чега човјек почне да се хвата за главу, јесте чињеница да је Милутину Симовићу од милоште званом Милутин Кенебек, или што би неки зли језици рекли Милутин говеђа глава, допало да води рачуна о здрављу грађана Црне Горе, иако наш Милутин није томе вичан, мислим реално Милутин је стручњак за кромпир, умије да препозна болест лудих крава, и то нико не спори, али једноставно Милутин нема појма о вирусима. Али не би наш драги Милутин био тамо гдје јесте, а то је у ДПС-у, да не мисли да може да покрива сваку функцију. Мислим истину говорећи, Милутин је вјероватно помислио следеће:
"Кад Пеђа Бошковић може бити министар одбране, а прије тога је био министар свега осталог, могу и ја вала да се бавим короном, па нек иде све у три....кромпира!".

И ухватио се Милутин у коштац, рве се Милутин са короном по васцијели дан, не одступа ни за милиметар. Показује свој раскошни таленат подаништва према господару Милу, предузимајући кораке којима спречава епидемију, а то је у основи да што више људи затвори у куће, да се што мање људи тестира, јер тестова наравно нема довољно, као ни рукавица и маски, али то не спречава Милутинов ентузијазам, као и ентузијазам читаве Владе нашег малог Монтенегра да људе наводе да шпијају једни друге, јер је ето комшија који нема симптоме и који није нигдје отпутовао од када се родио, отишао на кафу код другог комшије који исто тако нема симптоме и којем је Сутоморе егзотична дестинација да попије кафу! Алал вјера Милутине! 1948 вапи за вама! Дивне сте ствари направили, прво објављујући списак оних који су у карантину, стигматизујућу тако људе, а онда се сасвим случајно појавио списак људи који су заражени вирусом! Тако то раде људи и јунци овај јунаци! 

Него, нећу више, доста је, не бих да те нервирам, јер не би било у реду са моје стране, јер шта би радили у НКТ да тебе заболи глава! Толика глава! Морали би звати НАТО да нам осим пешкира и сапуна пошаљу и таблету величине груде сира, јер за толику и такву главу обична таблета нема дејство. 

Тако добри мој Милутине, не дај се, бори се, а ја те поздрављам стиховима који су настали у твоју част када си био министар пољопривреде, а стихове су да ме погрешно не схватиш смислили сељани а они иду овако

“У кромпиру златица нам је стигла 
Милутин Симовић је праши она још не стигла”

Праши Милутине, праши, јер какви смо таман нисмо боље од тебе ни заслужили! Кукала нам црна мајка!

Остале текстове Велимира Ераковића можете читати у рубрици СТАВ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА