Најновије

НОВИ СКАНДАЛ У АМЕРИЧКОЈ ВОЈСЦИ: Секретар морнарице вређао команданта носача авиона, па поднео оставку

Амерички министар одбране Марк Еспер изјавио је да је прихватио оставку вршиоца дужности секретара америчке морнарице Томаса Модлија.

Смењени Томас Модли (Фото: Јутјуб)

Еспер је додао да ће, уз одобрање америчког председника Доналда Трампа, подсекретар војске Џим Мекферсон преузети дужност вршиоца дужности секретара морнарице.

"Јутрос сам прихватио оставку секретара Модлија. Он је својевољно поднео оставку и ставио морнарицу и морнаре изнад себе, тако да носач авиона “Теодор Рузвелт” и морнарица, као институција, могу да наставе даље", навео је Еспер у саопштењу.

Како су пренели медији, позивајући се на неименоване званичнике, Модли је поднео оставку, само неколико сати након што се извинио јер је смењеног команданта носача авиона "Теодор Рузвелт" назвао "наивним или превише глупим".

Модли је у понедељак упутио писано извињење након што је председник Доналд Трамп, на конференцији за новинаре у Белој кући, његове коментаре о капетану Брету Крозјеу назвао "грубим".

Најмање 173 морнара на носачу авиона било је позитивно на коронавирус, а око 2.000 од 4.865 чланова посаде одведено је са брода на тестирање.

Модли је прошле седмице сменио Крозјеа, наводећи да је изгубио поверење у њега јер је показао, како је оценио, "изузетно лоше просуђивање", шаљући допис у којем моли за убрзану евакуацију чланова посаде ради заштите њиховог здравља.

Демократе у Конгресу тражиле су да се Модли смени, наводећи као разлог губитак поверења у њега.

Прочитајте ОВДЕ после колико дана је Вухан одблокиран.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА