Најновије

ЗАПАД ЋЕ ДА ЦРКНЕ ОД МУКЕ! РУСКА ВОЈСКА ДОБИЛА ПОЈАЧАЊЕ: Модернизован један од најмоћнијих топова у свету (ВИДЕО)

У Русији је завршена модернизације једног од најмоћнијих самоходних артиљеријских топова на свету – 2С7М "Малка", а први модел је спреман за испоруку руској војсци, саопштила је прес-служба концерна "Уралвагонзавод" (део Ростеха).

"Малка" (Фото: Mil.ru)

За модернизацију топа било је задужено предузеће “Уралтрансмаш”, које је део концерна “Уралвагонзавод”.

Током модернизације, замењени су мењач, јединице за напајање, обновљени су уређаји за надзор, опрема за унутрашњу везу и радио-станица. Поред тога, сви увозни делови су замењени панданима руске производње.

“Модернизацијом су побољшане возне карактеристике, маневрисање и покретљивост, командна котрола и све основне карактеристике оруђа”, објаснили су из прес-службе “Уралвагонзавода“.

Такође је саопштено да је топ успешно прошао цео низ тестирања, током којих су проверавани покретљивост, поузданост шасије, погонског система и трансмисије. Такође је тестирана снага артиљеријске цеви 2А44 и системи управљања паљбом.

“Први модел је спреман за испоруку Оружаним снагама Русије, а предузеће је спремно за серијску модернизацију топова 'Малка'”, истиче се у саопштењу.

2С7М “Малка” је модернизована верзија оруђа 2С7 “Пион”, које је произведено још 80-их година прошлог века, а до данас се сматра једним од најмоћнијих артиљеријских оруђа на свету. Систем је предвиђен за уништавање мета и противничких објеката који се налазе у дубини фронта.

“Малка” користи високо-експлозивне гранате и активно-реактивну муницију.

Главна предност тог оружја је могућност да користи хемијске гранате и гранате које уништавају армирани бетон, као и специјалну муницију са нуклеарним пуњењем.

Прочитајте ОВДЕ какву је муњевиту акцију имала САА.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА