Најновије

АНА БРНАБИЋ СЕ ПРАВДА: Струка је у потпуности за 24-часовни карантин! Не знам стварно шта ће бити некоме ко не џогира две недеље

Премијерка Србије Ана Брнабић потврдила је вечерас да се уводи карантин од петка у 17 сати до понедељка у пет сати ујутро.

Aна Брнабић (Фото: Јутјуб)

Она је изјавила да се са великом пажњом одмеравају све нове рестриктивне мере и грађани ће на време о њима бити обавештавани, а полицијски час од петка од 17 до понедељка ујутро је мера којом ће се пробати да се Србија "извуче" из пете недеље борбе против вируса корона.

Брнабић је оценила да су викенди проблем, јер се људи друже, шетају, а здравствени систем је већ пренапрегнут.

“Сада је крај пете недеље и здравствени систем је још на ногама”, рекла је Брнабић и најавила да ће панчевачка болница бити претворена у ковид болницу, а видеће се исто уради и са новим Клиничким центром у Нишу.

Ана Брнабић је рекла да је струка за прекидање контаката, али да се сви труде да избегну полицијски час од 24 сата и да виде да ли има неких корака између.

“Сада само размишљамо, али могућа је изолација градова који су жаришта, попут Београда, Ниша, Новог Пазара, Ваљева и Ћуприје”, рекла је она и додала да је могуће и дати препоруку да се велике фирме затварају на седама или 14 дана.

Према речима Ане Брнабић, министар финансија Синиша Мали се само бави пакетом економских мера, а неке од њих су већ почеле да се примењују, попут оних да се плаћају порези и доприноси.

Премијерка је подсетила да се 10. априла исплаћује целокупни износ пензије, уз додатних 4.000 динара.

“Мислим да улазимо у неки почетак краја, могуће да уз гвоздену дисциплину и неке додатне рестриктивне мере пета, шеста недеља буду врхунац епидемије, која би тада почела да опада, а онда смо "на коњу", казала је Ана Брнабић.

Прочитајте ОВДЕ зашто су ботови напредњака ударили на Бошка Обрадовића.

Извор: ТВ Прва/Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА