Најновије

О УБИСТВУ НОВИНАРКЕ: Када држава жели нешто да прикрије, она то и уради!

"Када држава жели да прикрије нешто она то и уради. Тако је и урађено с првим увиђајем, рађен је без судије и тужиоца, што је било довољно да никада више не дођемо до података до којих је могло да се дође", каже Јована Полић ауторка прилога о Дади Вујасиновић.

Јована Полић ауторка прилога о Дади Вујасиновић (Фото: Јутјуб)

Полић каже да је Србија једна од ретких земаља која није разрешила ниједно убиство новинара, што, сматра, говори о томе да је држава та која је била уплетена.

Полић указује на значај интервјуа са командантом ратног ваздухоловства Божидаром Стевановићем, који је и последњи који је Дада Вујасиновић урадила.

Дада Вујасиновић (Фото: Јутјуб)

"Интервју је важан, урађен је тако што де Дада део разговора снимила док су разговарали, а део док је она била у тоалету а магнетофон је остао укљчен. Интервју је понудила Марићу који је био уредник Дуге, он је цензурисао, а део  разг је објављен у новосадском Свету. Након тога она је добила претеће писмо. Помиње се претња коју је добила од Аркана, а мало се говори о писму које је добила и у том писму, оно што је важно, стајало је да је упропастила генерала и то се није помињало у јавности", наводи Полић.  

Ауторка напомиње да оба генерала која говоре у прилогу тврде да војска није имала везе са тим и да су они то претеће писмо предали служби безбедности.

Она је подсетила да је први увиђај рађен без присуства судије и тужиоца, што је, како сматра, било довољно да никада не дођемо до података до којих је могло да се дође,

"На основу вештачења 2008. је утврђено да на фотељи на којој је било крви, крвна група је А, а Дада је нулта, пронађени су неки документи. Држава је добро одиграла улогу и довела до тога да 26 година не можемо да знамо шта се десило", рекла је Полић.

Кажу људи који су стручни - што смо даље од догађаја, мање су шансе да сазнамо истину, подсећа Полић.

"Не говоримо само о Дади, ту је случај Ћурувије, Пантића, бројни напади који су остали неоткривени. Што смо даље, остаће неоткривено, чак и кад је Вучић решио да формира Комисију која се бави убиствима новинара мени се чинило да је и то фарса, да комисију не могу да чине људи који су медијски професионалци и правници, већ да би то требало да буду професионалци из других сфера", сматра Јована Полић.

Подсетила је да је Дада Вујасиновић радила на причама о рату, криминалу, шверцу, криминалцима, као и да је имала огромна истраживања која је чувала у зеленој фасцикли, која је нестала на дан смрти. 

"Жртва тадашњег режима на најбруталнији начин, у овој земљи имамо гадну историју ообрачунавања с медијима, чак и данас", поручује.

Однос власти према професионалним медијима данас, током ванредног стања, оцењује као агресиван.

"Први извор је најмање агресиван и он долази од Вучића, који ту и тамо прозове и опомене и каже како је једна новинарка написала лаж и то је ужасно опасно, то је таргетирање. Други извор је премијерка, која данас највише оптужује новинаре и медије који професионално раде свој посао. Имали сте пример гостовања на Хепију, када је рекла да су то медији који мрзе своју земљу. Кад је она у питању, то ме не изненнађује. Када је КРИК објавио причу о Вулиновој тетки, она је рекла да разуме реакцију Вулина који је за уредника КРИК-а рекао да је наркоман. Данас ради још горе ствари. Трећи извор, такође паљба из власти, муниција је дата таблоидним медијима, мислим ту и на тањуг, Раду из Јединства који се свакодневно појављују на конференцијама", закључује Јована Полић.  

Због чега је Милов режим на коленима сазнајте ОВДЕ!

Извор: Н1

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА