Најновије

ДОКТОРКА КИСИЋ СВЕ ОБЈАСНИЛА: Председник не сме да буде изнад грађана! Протокол исти за све! Вучић мора у изолацију...

Заменица директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас, на питање новинара да ли председник Србије мора да буде у изолацији 14 дана, будући да му је старији син заражен Ковидом 19, да је протокол исти за све, јер вирус не прави селекцију и сви су подједнако осетљиви.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Каква ће бити процедура, зависи од тога да ли је нека особа била изложена и у блиском контакту са особом код које је лабораторијски потврђена инфекција у периоду за који се сматра да је заразан", рекла је Кисић.

У складу са тим, раде се све даље процедуре и тестирање и нема изузетака, додала је она.

На питање да ли је њен савет као лекара да Вучић не иде сутра у најављену посету Нишу, Кисић је поновила да сам поступак зависи од тога да ли је особа била у контакту у периоду заразности са особом код које је потврђено присуство вируса.

"Све особе које су биле у контакту, подвргавају се тестирању и у зависности од тога се спроводе одговарајући режими", рекла је Кисић.

Она је појаснила да је период заразности највећи у току 48 сати пре појаве првих симптома и 24 сата после појаве симптима, а ради безбедности се узима у обзир изложеност у периоду од две недеље од појаве симптома, што је, каже, исто правило за све.

Колико је пута Вучић већ избегао карантин сазнајте ОВДЕ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА