Најновије

ИСПОВЕСТ НУЛТОГ ПАЦИЈЕНТА: На плућима се видела црна сенка, мислио сам да је рак! Нисам могао да дишем без кисеоника

Игор Ђантар (43), привредник из Бачке Тополе, нулти пацијент у Србији, прве симптоме корона вируса је осетио 27. фебруара, односно 28. фебруара. Како каже, имао је високу температуру - 39,5, слабо се осећао и није могао да устане из кревета.

Игор Ђантар (Фото: Јутјуб)

Друг ми је препоручио да одмах након викенда, одем код пулмолога на снимање плућа. Испоставило се да имам упалу плућа. Докторка је на снимку видела тамну сенку, мислила је да је нешто озбиљније од упале плућа. Преписала ми је лекове и рекла да дођем за пет дана - рекао је Ђантар за Пинк.

Како каже, није се осећао боље и два дана касније је поново отишао код пулмолога.

Био сам срећан јер није рак

- Упала је прешла са леве и на десну страну. Докторка ме послала на ЦТ и испоставило се да је вирусна инфекција, да није рак. Можда је то глупо рећи, био сам срећан јер није рак.

Ђантар сумња да је коронавирус добио у Мађарској.

- Недељу дана пре тога сам био у Будимпешти, мислим да сам се тамо заразио. За шест, седам дана сам осетио прве симптоме - каже Ђантар.

Одмах се изоловао због деце

Он је, како наводи, добио температуру и мислио је да је обичан грип, па се одмах изоловао јер има малу децу, која су већ тог викенда отишла код баке и деке.

- Сви су били уплашени. Када је констатовано да сам позитиван на корона вирус већ сам био у болници, био сам јако лоше, гушио сам се, нисам могао да дишем без кисеоника, нисам могао да одговарам на позиве, тек на понеку поруку - рекао је Ђантар.

Он је рекао да је данас био на контроли и да мора да буде на боловању још месец дана. Ђантар каже да ове године, како су му лекари рекли, неће моћи да тренира. У болници је провео укупно 24 дана.

- Првих седам дана као и да нисам био тамо. Првих 14 дана је споро пролазило. Осећао сам се добро и мислио сам да могу да идем кући, али су ми рекли да је боље да будем у болници и јесте тако - рекао је Ђантар.

Колико је пута Вучић већ избегао карантин сазнајте ОВДЕ

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА